Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Konečne preteky, teší sa Vlhová

Po viac než mesiac trvajúcej pauze spôsobenej zranením sa vo štvrtok Petra Vlhová opäť roztancuje medzi slalomovými bránkami.

09.01.2014 10:00
Petra Vlhová Foto:
Petra Vlhová.
debata

Talentovaná 18-ročná zjazdárka z Liptovského Mikuláša si 10. decembra po krkolomnom páde natiahla väzy v ramene. Teraz sa vracia na svahy v dvoch pretekoch Európskeho pohára vo Švajčiarsku.

Ako ste vydržali taký dlhý čas bez lyží?
Spočiatku to bolo veľmi ťažké, lebo som chcela súťažiť ako moje súperky a to sa nedalo. Sledovala som preteky len v televízii. Tešila som sa na moment, keď sa znovu postavím na lyže, ale nechcela som to uponáhľať. Vravela som si, že kým nebudem stopercentne v poriadku a lekár mi nepovolí štart, musím vydržať. Zvládla som to a vo štvrtok konečne začnem opäť súťažiť.

Ako ste strávili Vianoce a príchod Nového roka?
Doma s rodinou a pokojne. Ako to už cez sviatky býva, stále som niečo vyjedala. Silvester som tiež strávila doma s rodičmi, oddychovala som, neskôr sme oslávili Nový rok a potom som šla spať.

Potešili vás vianočné darčeky?
Z darčekov mám radosť, ale už to je pre mňa také menšie potešenie, ako keď som bola malá. Teraz som rada, že sa aspoň raz do roka všetci zídeme pri jednom stole a spoločne sa najeme.

Snehu je na Slovensku málo, kde ste sa pripravovali?
Lyžovala som najmä v Jasnej, pretože niekde inde sa asi ani nedalo. Začínali sme trošku pomalšie, aby som ramenu neublížila. Všetko sme robili postupne a išlo mi to celkom dobre.

Zažili ste už na lyžiach väčšiu bolesť ako pri páde 10. decembra?
Áno. Keď som bola menšia, zrazila som sa na lyžiach a mala som otras mozgu, zapadnutý jazyk a asi na päťkrát zlomenú sánku. Myslím, že to bola väčšia bolesť ako zranené rameno, ale neviem to porovnať, pretože z nehody v detstve si nič nepamätám. Ale aj to rameno ma po páde dosť bolelo.

Čo ste si pomysleli v prvom momente po páde?
Neviem, na čo som myslela hneď po páde, ale keď bolesť neprestávala, uvedomila som si, že to asi nebude dobré.

Na koľko percent je už rameno zahojené?
Každým dňom som na tom lepšie a lepšie, myslím, že teraz je na 95 %.

Dokedy budete nosiť v pretekoch ortézu?
Až kým nebude rameno stopercentne fit. Ortéza ma chráni najmä pri pohybe dozadu, pretože pri páde mi celkom vykrútilo ruku a teraz je najhorší pre mňa práve tento pohyb.

Platí, že 14. januára pôjdete slalom Svetového pohára vo Flachau?
Plánujeme tieto preteky absolvovať.

Aké umiestnenia vám zaručia na štarte v Soči účasť v elitnej tridsiatke?
Netuším a ani to vôbec neriešim. Skôr by to mohol vedieť tréner.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #SP v zjazdovom lyžovaní #Európsky pohár v lyžovaní