Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Velez-Zuzulová si zranila koleno, úvod sezóny nestihne

Začiatok novej sezóny Svetového pohára alpských lyžiarov bude bez Veroniky Velez-Zuzulovej. Tretia najlepšia slalomárka uplynulej zimy si na štvrtkovom tréningu na ľadovci v rakúskom Hintertuxe roztrhla predný krížny väz v ľavom kolene a namiesto na tlačovú konferenciu do Bratislavy putovala k špecialistovi do Francúzska.

04.10.2013 14:22
Veronika Velez-Zuzulová Foto: ,
Veronika Velez-Zuzulová na trati v nemeckom Ofterschwangu.
debata (3)

Predbežná prognóza hovorí o tom, že vynechá prvý slalom novej sezóny Svetového pohára vo fínskom Levi (16. 11.), ale na druhý vo francúzskom Courcheveli by už mohla byť pripravená (17. 12.).

"Ani neviem, či chytila ‚špicara‘ alebo bola v snehu nejaká ryha a ona ju zachytila lyžou. Mám to na videu, ale ešte som si to ani nestihol pozrieť. Nerozpráva sa mi o tom ľahko, lebo sme mali pred novou sezónou veľké plány. Veronika je momentálne asi v najlepšej fyzickej aj mentálnej forme z celej kariéry. Jej prvé slová po páde boli, že takto to predsa nemôže skončiť a ja verím, že ani neskončí,“ informoval otec a tréner Timotej Zuzula.

Veronika Velez-Zuzulová trénovala na ľadovci v Hintertuxe spoločne s Petrou Vlhovou a bratmi Žampovcami a až do nešťastného pádu si tréning veľmi pochvaľovali. T. Zuzula popísal aj bezprostredný sled udalostí, ktorý nasledoval po páde jeho dcéry.

"S ratrakom ju zviezli z kopca. Z hotela sme zatelefonovali do športovej kliniky pod kopcom, kde jej spravili magnetickú rezonanciu a jej manžel Romain potom telefonal lekárke Francúzskej lyžiarskej federácie. Tá nás odporučila na vyšetrenie k špecialistovi do Lyonu a dnes už aj bola u neho. Je to lekár, ktorý v minulosti operoval všetky zranené francúzske hviezdy. Teraz je dôležité, aby sa vydarila rehabilitácia. Je isté, že prvý slalom Svetového pohára v polovici novembra v Levi určite nestihne. Boli by sme radi, keby stihla druhý v Courcheveli,“ dodal T. Zuzula.

Velez-Zuzulová (29) je dlhodobá slovenská zjazdárska jednotka. V minulej sezóne vyhrala dvoje preteky Svetového pohára (Semmering, Mníchov) a v celkovom hodnotení slalomu skončila tretia. Z majstrovstiev sveta v Schladmingu pridala v slalome siedme miesto.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Veronika Velez-Zuzulová #zjazdové lyžovanie