Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Polícia zadržala dvoch Rómov, ktorí na smrť dobodali hádzanára Cozmu

Rakúska polícia zadržala dve osoby podozrivé z vražedného útoku na rumunského hádzanárskeho legionára v službách maďarského klubu MKB Veszprém Mariana Cozmu. Na podnet maďarských kolegov zastavili na diaľnici A2 neďaleko mesta Fürstenfeld v spolkovej krajine Štajersko automobil smerujúci do Talianska. Posádku tvoril 28-ročný muž, jeho o rok mladšia priateľka a ďalší 31-ročný občan Maďarska. Maďarská polícia oznámila, že v Rakúsku boli zaistení Gyözö N. a Sándor Raffael, tretia osoba je vraj stále na úteku.

09.02.2009 13:31
Marian Cozma Foto:
Nebohý Marian Cozma.
debata

Dvadsaťšesťročného a 211 cm vysokého pivota rumunskej reprezentácie pichol vrah do srdca a po prevoze do nemocnice zomrel na následky zranení. Aj ďalší dvaja legionári špičkového maďarského klubu utrpeli vážne zranenia – Srb Žarko Šešum zlomeninu spodiny lebečnej a Chorvát Ivan Pešič bodnutie zozadu do oblasti obličiek. Ich stav je už našťastie stabilizovaný.

„Hráči sa správali normálne, bavili sa a tancovali, keď zrazu 30-členná skupina napadla s priateľkou tancujúceho Cozmu. Bitka pokračovala na ulici, kde Cozmu pichli do srdca a Pešiča do oblasti obličiek. Polícia začala intenzívne pátranie, podľa všetkého páchatelia neboli miestni,“ uviedol maďarskú tlačovú agentúru MTI riaditeľ MKB Veszprém KC Ákos Hunyadfalvy. Rumunské médiá informovali, že hádzanárov napadla skupina Rómov.

Mariana Cozmu si prišli uctiť stovky fanúšikov. Foto: ČTK
Marian Cozma, smrť Mariana Cozmu si prišli uctiť stovky fanúšikov.

Zatiaľ nie je jasné, prečo výtržníci na hádzanára zaútočili. Podľa niektorých zdrojov si Cozmu splietli s niekým, s kým mali nevybavené účty. Iná verzia hovorí o tom, že viac ako dvojmetrový hádzanár sa zastal barmanky, ktorú útočníci napadli a zranili.

Marian Cozma bol odchovancom Dinama Bukurešť, v roku 2002 debutoval v drese reprezentácie Rumunska proti Bielorusku. S Dinamom sa stal majstrom i víťazom národného pohára, v roku 2006 v dueli proti Veszprému strelil 9 gólov a potom prestúpil do MKB, s ktorým triumfoval v lige, domácej pohárovej súťaži i PVP. Cozma sa predstavil aj na nedávnych MS 2009 v Chorvátsku, v Osijeku nastúpil v zápase základnej skupiny proti Slovensku, ale prehru 23:28 sa mu so spoluhráčmi odvrátiť nepodarilo.

  Útočníci. Vľavo Sándor Raffael, vpravo Iván...
Sándor Raffael   Útočníci. Vľavo Sándor Raffael, vpravo Iván Sztojka,ktorý polícii uniká
debata chyba