Trenčania zažiarili v Kamerune. Haring celkovo štvrtý a Tybor piaty

SITA | 20.03.2017 13:39
Z prvých pretekov v sezóne 2017 si jazdci Dukly Banská Bystrica priniesli dve umiestnenia v top 5 a 43 UCI bodov.
Martin Haring po 7. etape rozdáva vecné dary... Foto: archív Dukly Trenčín
Martin Haring Martin Haring po 7. etape rozdáva vecné dary miestnym deťom.

Druhým miestom Patrika Tybora v záverečnej 8. etape a celkovou štvrtou priečkou Martina Haringa na pretekoch Okolo Kamerunu (kategória UCI 2.2) zavŕšil kontinentálny cyklistický tím Dukla Banská Bystrica úspešný štart do novej sezóny. Z afrického kontinentu si slovenskí zástupcovia priniesli štyrikrát pódium v etapách, štvrté i piate miesto celkového poradia aj porciu 43 bodov do rebríčka UCIWorld. Víťazom na Okolo Kamerunu sa stal Nemec Nikodemus Holler z tímu Bike Aid, Haring na štvrtom mieste zaostal o 1:51 min a Tybor na piatom o 2:05 min.

V Kamerune sa predstavila päťčlenná zostava Patrik Tybor, Juraj Bellan, Martin Haring, Kristián Zimány a Ján Andrej Cully. Cieľom bolo najmä natrénovať kilometre v pretekárskom tempe a priaznivom teplom počasí. Tybor v prvej aj poslednej etape vybojoval druhé miesto, tretie si počas pretekov na konto pripísali Juraj Bellan a Martin Haring. Slovákom len tesne v špurtoch ušli etapové víťazstvá a vo viacerých hodnoteniach sa im ušlo nepopulárne štvrté miesto. Napriek tomu proti minulému roku si priniesli o 15 UCI bodov viac.

"Výborný bol Patrik Tybor, ktorý preteky začínal i končil druhým miestom a zároveň skončil celkovo piaty. Obrovskú bojovnosť predviedol Martin Haring, ktorý celý čas podával vyrovnané výkony. Všetkých prekvapil v predposlednej etape, keď bol vďaka úniku istý čas virtuálne v žltom drese lídra pretekov. Do cieľa nakoniec prišiel tretí, to ho však katapultovalo na štvrté miesto celkového poradia, ktoré si udržal aj v poslednej etape. Získať dve miesta v top 5 na dvojkovom podujatí sa v predchádzajúcich rokoch Dukle nepodarilo,“ zhodnotil preteky Martin Fraňo, športový riaditeľ Dukly, v tlačovej správe SZC. "Najmä pre mladých pretekárov sú tieto preteky vysokou školou cyklistiky. Majú možnosť atakovať, ale aj naučiť sa úniky zachytávať. Ešte sa majú čo učiť v aktivite na trati,“ doplnil Fraňo.