Na Wawrinku čaká španielske prekvapenie

Adam Zelinka | 17.03.2017 17:22
Pablo Carreno-Busta Foto: ,
Pablo Carreno-Busta.
Na grandslamovom turnaji si nikdy nezahral ani len v osemfinále. Je v tieni podstatne slávnejších krajanov. Tento týždeň však patrí jemu.

Najväčším prekvapením prestížneho tenisového turnaja v Indian Wells je Pablo Carreno-Busta. Španiel, v súčasnosti 23. hráč sveta, si zahrá v semifinále.

„Je to neuveriteľný pocit. Po prvý raz som na turnaji kategórie 1000 postúpil medzi najlepšiu štvoricu. V Indian Wells hrá kompletná svetová špička, toto podujatie patrí k najnáročnejším v sezóne. Už teraz som dosiahol skvelý výsledok,“ hovoril po štvrťfinálovom víťazstve nad Pablom Cuevasom.

Uruguajčana zdolal napriek tomu, že čelil dvom jeho mečbalom. Udržal si však pevné nervy a dočkal sa jedného z najväčších úspechov v kariére.

„Bol to nesmierne náročný zápas. Pablo je skvelý hráč, vyžmýka z vás maximum. Musel som byť agresívny, dominantný,“ vravel 25-ročný Španiel, ktorý dosiaľ vyhral na profesionálnom okruhu dva turnaje.

Jeho súperom v boji o finálovú miestenku bude Stan Wawrinka. Švajčiar si vo štvrťfinále poradil s rakúskym talentom Dominicom Thiemom. Rovnako, ako Carreno-Busta, aj on potreboval na potvrdenie postupu tri sety.

Po skorej rozlúčke Andyho Murraya a Novaka Djokoviča zostal Wawrinka v Indian Wells najvyššie nasadeným hráčom. Potvrdí úlohu favorita, alebo aj jeho zaskočí španielske prekvapenie?