Ubolenú dušu lieči víťazná otočka

Adam Zelinka | 14.03.2017 18:50
Venus Williamsová Foto: ,
Venus Williamsová na turnaji v Indian Wells.
V hlave má nemilé spomienky. Obväz jej spevňuje pravú ruku i ľavú nohu. Napriek tomu zatiaľ predvádza víťazný kolotoč a usmieva sa.

Zatiaľ čo Serena Williamsová na turnaji v Indian Wells pre zranenie chýba, jej sestra Venus si užíva potlesk kalifornských tribún. Americká tenisová legenda postúpila už do osemfinále. V boji oň zdolala Češku Luciu Šafářovú.

„Som so sebou spokojná. Podala som dobrý výkon. Pochádzam z Kalifornie, mám to tu rada. Štart v Indian Wells vnímam ako veľkú príležitosť zažiariť doma,“ hovorila staršia zo sestier Williamsových. Ihneď po tom, ako divákom previedla víťaznú otočku.

Mimochodom, v Indian Wells hrá len po druhý raz od roku 2001. Na prestížne podujatie sa vrátila vlani. Dôvodom jej absencie bol rasistický incident spred šestnástich sezón.

„Keď som s Venus prechádzal po schodoch k našim miestam na tribúne, ľudia na mňa pokrikovali neger. Jeden z nich mi dokonca povedal, že keby bol rok 1975, stiahol by zo mňa kožu zaživa,“ vravel vtedy Richard Williams, otec oboch tenistiek.

Vtedajší riaditeľ turnaja Charlie Pasarell tvrdil, že po tomto okamihu celú noc preplakal. Vtedy sa v Serene i Venus čosi zlomilo. Indian Wells dlho bojkotovali. Ústretový krok urobila pred dvomi rokmi najprv Serena, po nej vlani aj Venus.

Tá môže nadviazať na výborne rozbehnutú sezónu. Do Kalifornie prišla s vizitkou tohtoročnej finalistky Australian Open a útočí na návrat do elitnej svetovej desiatky. Cesta k nej vedie cez víťazné otočky…