Jankovič: Brániť náskok by sa nám vypomstilo

mx | 08.03.2017 18:44
Peter Jankovič Foto: ,
Peter Jankovič.
Súperovi pretrhli víťaznú sériu a pred odvetou si utvorili sľubný náskok. Basketbalistky Good Angels Košice zvíťazili v prvom stretnutí štvrťfinále Európskeho pohára FIBA nad tureckým Galatasarayom 73:62 (39:37). Do semifinále ich posunie aj prípadná prehra o desať bodov v piatkovej odvete v Istanbule.

„Sme prvý tím, ktorý zdolal Galatasaray v tejto súťaži. Dievčatá podali veľmi dobrý výkon, víťazstvo si zaslúžili. Rozhodla ich bojovnosť, nasadenie a skutočnosť, že sa nezložili na začiatku, keď do zápasu nevstúpili ideálne. Potom sme už boli lepším družstvom,“ približuje tréner slovenského šampióna Peter Jankovič.

Obe družstvá majú málo času na regeneráciu pred druhým stretnutím. „Je to trošku drastické, ale podmienky sú pre oboch rovnaké. Vo štvrtok skoro ráno sa presunieme do Istanbulu, večer tam už budeme trénovať. Pevne verím, že sa k nám pridá už aj Nika Baburová, v domácom zápase chýbala. Včera sme len trošku vybehali únavu a ukázali si niektoré chyby zo zápasu,“ vraví Jankovič.

Pochvaľuje si vynikajúcu atmosféru počas utorňajšieho stretnutia. „Diváci nám veľmi pomáhajú. Povzbudzovali nás, aj keď sa nám nedarilo. Bola plná hala. Dievčatám to pomáha, vlieva im to viac síl. Som rád, že sme ľuďom ponúkli atraktívny basketbal aj s víťazným koncom,“ dodáva tréner Good Angels.

Kľúčom k víťazstvu bolo aj to, ako si Košičanky poradia s americkou rozohrávačkou Jeffersonovou. Najlepšej strelkyni tureckého tímu dovolili zaznamenať len desať bodov. „Baby to zvládli veľmi dobre. Svoje kvality síce ukázala, ale nedovolili jej naplno sa rozohrať. Jej desať bodov je dobré vysvedčenie pre našu defenzívu. Zápas nakoniec nedohrala, zranila si lýtko, ale počítame s tým, že v odvete bude hrať. A bude extra motivovaná. Musíme minimálne zopakovať výkon z prvého zápasu. Ideálne by bolo aspoň o 30 percent ho vylepšiť,“ tvrdí Jankovič.

Na 11-bodové vedenie sa príliš nespolieha. „Do zápasu musíme ísť, akoby bolo 0:0. Keby sme premýšľali nad bránením náskoku, bol by to začiatok konca. Chceme zvíťaziť a spravíme pre to všetko. Keď to nevyjde, azda to bude stačiť aspoň na postup,“ naznačuje Jankovič.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ