Adam Žampa v eufórii, aj smútku - ukončil sezónu

SITA | 14.02.2017 22:29
Adam Žampa Foto: ,
Adam Žampa.
Slovenský reprezentant v zjazdovom lyžovaní Adam Žampa má po sezóne. Vzhľadom na bolestivé zranenie päty, ktoré ho sužuje už niekoľko dní, to oznámil v utorok večer po konzultácii s lekármi v dejisku majstrovstiev sveta v St. Moritzi.

Starší zo Žampovcov bol v utorok členom strieborného družstva Slovenska v tímovej súťaži, ale do diania na svahu nezasiahol.

„Na jednej strane obrovská eufória z medaily a radosť z reklamy pre Slovensko, ale zároveň musím povedať, že moja sezóna sa končí. Moja päta napuchla a je to horšie ako to bolo včera. Lekár mi povedal, že to vyzerá na 4–5 mesiacov, kým sa dám dokopy. Dovtedy budem rehabilitovať. Verím, že ma to posunie dopredu. Teším sa aj som smutný, ale je to šport,“ uviedol Adam Žampa v nahrávke jeho mediálneho manažéra Ľuboša Schwarzbachera.

Dvadsaťšesťročný Tatranec zároveň dodal, že zostane v dejisku MS, aby mohol pomáhať bratovi Andreasovi či Matejovi Falatovi v ďalších pretekoch, ktorí sú tiež striebornými medailistami z utorkovej tímovej súťaže.