Ostrý štart. Sagan má pred Tour Down Under skromné očakávania

SITA | 14.01.2017 20:50
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan.
Dvojnásobný majster sveta v cestnej cyklistike Peter Sagan sa v utorok 17. januára postaví na štart svojich úvodných pretekov v tejto sezóne Tour Down Under v Austrálii.

V šiestich etapách bude musieť 26-ročný Žilinčan prekonať viaceré náročné stúpania. „Či zvíťazím? Nemyslím si. Tie etapy budú dosť náročné,“ uviedol Sagan pre špecializovaný portál Velonews.

„Mojím cieľom je vyhnúť sa pádom a dokončiť preteky v dobrom stave. Je to prvé podujatie v novom roku, počasie bude dobré. Je dôležité dostať do nôh ten správny rytmus,“ pokračoval Sagan. Slovák, ktorý sa v ostatných rokoch vypracoval na cyklistickú megahviezdu, si tlak a napätie spojené s obhajobou viacerých triumfov nepripúšťa. „Vždy som uvoľnený. Nosiť dúhový dres je veľmi príjemné,“ uzavrel.

V kádri nového tímu Petra Sagana Bora-Hansgrohe na južnej pologuli sú írsky šprintér Sam Bennett, domáci ašpirant na celkové poradie Jay McCarthy, nemecký klasikár Rüdiger Selig a Rakúšania Gregor Mühlberger s Lukasom Pöstlbergerom. Jeho spolujazdcom bude aj krajan Michael Kolář. „Tím Bora-Hansgrohe postaví na Tour Down Under naozaj silné družstvo. Ukazuje, že chce byť pri debute vo World Tour konkurencieschopný. S úradujúcim majstrom sveta Petrom Saganom v zostave to bude veľmi vzrušujúci a tesný ročník. Sagan je výnimočný cyklista a stále sa necháva vidieť. Už v roku 2010 zaútočil v etape počas záverečného stúpania na Willunga Hill a napokon skončil piaty. Som si istý, že jeho cieľom bude pódium,“ povedal riaditeľ pretekov Mike Turtur. Nedávno pre portál Cyclingnews vyhlásil, že Sagan môže aj vyhrať.