Mercedes chce pozvať na testy aj Rossiho a Ogiera

SITA | 26.12.2016 13:00
Sébastien Ogier Foto:
Sébastien Ogier na svojom Volkswagene.
Šéf tímu Mercedes vo formule 1 Toto Wolff plánuje dať v budúcoročných testoch šancu aj pretekárom mimo najprestížnejšej motoristickej série na svete.

Do kokpitu monopostu "strieborných šípov“ by sa mohli posadiť legenda MotoGP Valentino Rossi či štvornásobný majster sveta v rely Sébastien Ogier. "F1 je aj o zábave. Rád by som otestoval schopnosti Rossiho a Ogiera za kolesami našich strojov,“ povedal Wolff pre Gazzetta dello Sport.

Tridsaťsedemročný Rossi už má skúsenosti s ovládaním monopostu F1, v minulosti jazdil v kokpite Ferrari – absolvoval testy v roku 2006 vo Valencii a o dva roky neskôr aj v Mugelle. Pri každej príležitosti odjazdil viac než 100 kôl.

"Ak mi Wolff chce zavolať, má moje číslo. Ako by som mohol povedať nie? Mal som šťastie, že som si mohol zajazdiť vo Ferrari, v Maranelle mám mnoho priateľov. Testy s Mercedesom by boli spolovice možno ako zrada,“ uviedol Rossi pre Sky Italia.

Ogier nikdy neskúšal monoposty F1, má skúsenosti zo seriálu GT, Porsche Supercup, Volkswagen Sciroccos či francúzskeho šampionátu F4. Informácie pochádzajú z portálu motorsport.com.