Quintana si v budúcej sezóne vybral ťažkú kombináciu. Pôjde Giro aj Tour

SITA | 26.12.2016 12:30
Nairo Quintana Foto: ,
Nairo Quintana.
Kolumbijský cyklista Nairo Quintana v budúcej sezóne nebude obhajovať prvenstvo na španielskej Vuelte, plánuje sa predstaviť na prvých dvoch Grand Tour Giro d'Italia a Tour de France.

Dvadsaťšesťročný jazdec tímu Movistar to potvrdil pre kolumbijské periodikum El Tiempo. "O všetkom je už rozhodnuté. Pôjdeme na Giro, budeme sa snažiť tvrdo pracovať, ale prvoradým cieľom bude dobre sa pripraviť na Tour,“ cituje Quintanu portál Cyclingnews.

Rodák z mestečka Cómbita v doterajšej kariére absolvoval Giro d'Italia iba v roku 2014 a hneď z toho bolo celkové víťazstvo. Na Tour de France jazdil už trikrát, vždy bol na pódiu, ale nikdy nie na najvyššom stupni (dvakrát druhé miesto, raz tretie).

"Prioritou je Tour. Na Gire chceme ukázať srdce, obetavosť a skvelý tím. Uvidíme, čo sa nám podarí dokázať. Snívame o triumfe, ale v prvom rade sa budeme chystať na Tour de France,“ dodal Quintana.

Kolumbijčan sa na storočnicovej edícii Gira stretne s talianskou hviezdou Vincenzom Nibalim, jeho krajanom Fabiom Aruom, Francúzom Thibautom Pinotom či Američanom Tejayom van Garderenom.