Schumacher ukazuje známky zlepšenia, tvrdí Brawn

SITA | 03.11.2016 20:21
Ross Brawn, Michael Schumacher Foto: ,
Ross Brawn s Michaelom Schumacherom v novembri 2010.
Bývalý technický riaditeľ tímu Ferrari v motoristickej formule 1 Ross Brawn povedal, že jeho niekdajší zverenec Michael Schumacher vykazuje povzbudzujúce signály na ceste za zotavením.

Už je to takmer tri roky, čo sedemnásobný šampión F1 utrpel život ohrozujúce zranenia, keď 29. decembra 2013 na lyžovačke vo francúzskom stredisku Méribel narazil hlavou do skaly. Po dlho trvajúcom umelom spánku a pobyte v nemocnici v Grenoble sa víťaz 91 veľkých cien zotavuje od septembra 2014 v domácom prostredí v Ženeve.

„Rodina sa rozhodla pracovať na Michaelovej liečbe v súkromí a ja to musím rešpektovať. Sú tu povzbudzujúce signály, každý deň sa modlíme, aby sme ich registrovali viac. Je pre mňa ťažké ďalej o tom rozprávať, rešpektujem súkromie rodiny. Všetko, čo môžem povedať, je, že sa o Michaelovom stave veľa špekuluje. Väčšina z toho nie je pravda, dúfam, že ho jedného dňa uvidíme vyliečeného,“ povedal Brawn pre BBC Sport.

Ross Brawn spolupracoval s momentálne 47-ročným „Schumim“, bol pri všetkých jeho siedmich majstrovských tituloch. V rokoch 1991 až 1996 pôsobil Brawn ako technický riaditeľ v tíme Benetton a nemecký jazdec sa v sezónach 1994 a 1995 tešil z prvých dvoch úspechov. Schumacher sa po zisku druhého titulu presunul do Ferrari a Brawn ho nasledoval o rok neskôr. Ich kooperácia zožala ovocie na začiatku milénia, keď ambiciózny Nemec dosiahol päť titulov v rade a stal sa najúspešnejším pilotom v dejinách F1.