Nadal sa nahneval. Za obvinenie z dopingu zažaloval ministerku športu

ČTK | 14.03.2016 10:42
Rafael Nadal Foto: ,
Rafael Nadal.
Španielsky tenista Rafael Nadal sa bude súdne brániť proti obvineniam z dopingu, ktoré proti piatemu hráčovi sveta vzniesla v uplynulom týždni bývalá francúzska ministerka športu Roselyne Bachelotová. Počas turnaja v Indian Wells Nadal oznámil, že ju zažaluje pre ohováranie.

Bachelotová v utorok v televíznom rozhovore Nadala obvinila, že v roku 2012 dlhou zdravotnou pauzou kryl dopingový nález. „Vieme, že Nadalovo slávne zranenie, ktoré ho vyradilo na sedem mesiacov, bolo spôsobené pozitívnym testom,“ vyhlásila bývalá ministerka.

Za čtrnáctinásobného grandslamového víťaza sa ihneď postavil Španielsky olympijský výbor aj tamojšia vláda. „Už ma to unavuje. Nie je to prvýkrát, čo počujem také reči, ale je to naposledy. Proti všetkým sa budem brániť na súde,“ povedal Nadal v Indian Wells po tom, čo v nedeľu v 2. kole porazil Luxemburčana Gillesa Mullera.

Pred štyrmi rokmi ho trápilo koleno. Práve kvôli častým zdravotným problémom a extrémne silovému tenisu často slýchal, že podvádza. Pozitívny dopingový test ale nikdy nemal. „V minulosti som na také obvinenia nereagoval, pretože to hovorili neseriózne ľudia, ale ona bola ministerkou vo Francúzsku. Už je toho veľa,“ uviedol sa dvadsaťdeväťročný tenista.

Bachelotová obvinila Nadala počas televíznej debaty k dopingu ruskej hviezdy Marie Šarapovovej, ktorá sa pred týždňom priznala k užívaniu novo zakázané látky meldonium. Ministerstvo športu Bachelotová viedla v rokoch 2007–2010.