Na bratislavskej exhibícii si zahrá Schmiedlová, Kvitová i Wilander či Cash

SITA | 16.10.2015 11:08, aktualizované: 
Karolína Schmiedlová Foto: ,
Karolína Schmiedlová.
Domácou aktérkou 8. ročníka tenisovej exhibície Tennis Champions 1. decembra 2015 v Bratislave bude aktuálna slovenská ženská jednotka Karolína Schmiedlová.

Okrem 21-ročnej Košičanky príde zabaviť divákov česká dvojnásobná wimbledonská víťazka Petra Kvitová. "Bude to moja prvá exhibícia, nikdy som nič také nezažila. Čaká ma veľký zážitok a verím, že aj všetkých, ktorí na túto akciu prídu. Kvitová je výborná hráčka a mám ju rada aj mimo kurtu. Na duel proti nej sa veľmi teším. K exhibičnej miešanej štvorhre patria aj mikrofóny, ale nadávky odo mňa asi nebude počuť. Je to medzisezónna záležitosť, predtým si asi pôjdem niekam zahrať. Ale špeciálna príprava nebude, ešte sa o tom porozprávam s trénerom. Keď Peťu najbližšie stretnem, tak sa jej opýtam na tento typ podujatia, ako to tam funguje. Verím, že to zvládnem. Teším sa na všetkých aktérov podujatia. Bude to pre mňa veľký zážitok,“ uviedla v piatok mladá Slovenka.

Spomedzi niekdajších hviezd potvrdili účasť Mats Wilander, Mansour Bahrami, Pat Cash a Yannick Noah. Švéd Wilander získal sedem grandslamových titulov a celkovo vyhral 33 turnajov. Francúz Yannick Noah je víťazom Roland Garros z roku 1983. „Ešte sme ho tu nemali a je to veľký šoumen. Teším sa na neho. Trvalo nám niekoľko rokov, kým sa nám podarilo dotiahnuť ho k nám,“ prezradil za organizátorov Roman Šmotlák. Austrálčan Cash v minulosti triumfoval na Wimbledone (1987) a iránsky rodák Mansour Bahrami síce nevyhral žiadny grandslam, ale dlhodobo patrí medzi najväčších tenisových zabávačov. Bratislavskú exhibíciu obohatí už po rekordný štvrtýkrát po rokoch 2009, 2011 a 2014. „Začali sme Petom Samprasom a za tých niekoľko rokov sa nám sem podarilo dostať veľké hviezdy svetového tenisu. Celé sa to teraz rodilo pomerne dlho, no podarilo sa nám to,“ pokračoval riaditeľ podujatia Šmotlák.

Zápasový program vyše trojhodinovej šou odštartuje singlový duel medzi Wilanderom a Cashom, potom sa na dvorci NTC predvedú vo dvojhre dámy – Kvitová a Karolína Schmiedlová. Exhibíciu uzavrie zábavne ladený mix, v ktorom má nastúpiť Noah so Schmiedlovou proti dvojici Kvitová, Bahrami. Do zápasu sa originálnym spôsobom ešte zapoja aj Wilander s Cashom. Všetky súboje sa uskutočnia na jeden set s prípradným klasickým tajbrekom. „Yannick Noah je z nich najväčší šoumen, rada si s ním zahrám. Isto si zo mňa bude robiť srandičky, ale aspoň to bude zábava pre všetkých,“ prezradila Karolína Schmiedlová.