Stromková má odreninu na brade, Šlepeckú pobolieva koleno

SITA | 05.02.2014 14:49
Všetci slovenskí športovci sú dva dni pred začiatkom 22. zimných olympijských hier zdraví, ale drobné šrámy sa už objavili.
Trošku väčší polet na prvom skoku počas... Foto: facebook.com/stromkovazuzana
Zuzana Stromková Trošku väčší polet na prvom skoku počas tréningu" - takto komentovala svoj pád Zuzana Stromková na Facebooku.

Najmä lyžiarske akrobatky Zuzana Stromková a Natália Šlepecká hlásia menšie problémy, ktoré by im však nemali brániť v štarte v novej olympijskej disciplíne – slopestyle.

„Zuzka Stromková sa na tréningu zoznámila so snehom. Trochu ho lízla, má odreninu na brade, ale berie to dobre, smeje sa,“ informoval hlavný tlačový atašé slovenskej výpravy Ľubomír Souček. Čo sa týka jej kolegyne Šlepeckej, tá si pri jednom zo skokov šetrila naposledy operované koleno a dopadla viac na to druhé, ktoré jej operovali tri mesiace predtým. Potom pocítila bolesť.

„Bola na vyšetrení, ale to nepotvrdilo nejaké poškodenie. Koleno ju však bolí. Trať pre lyžiarskych akrobatov v slopestyle je rovnaká ako pre snoubordistov a je veľmi náročná. Najmä skoky sú náročné a dlhé, na čo už viacerí snoubordisti doplatili zranením vrátane majstra sveta,“ komentoval Souček.

V tejto súvislosti ruskí organizátori prisľúbili, že niektoré skoky v Parku extrémnych športov Roza Chutor na Červenej Poľane skrátia, čiže do začiatku pretekov budú musieť urobiť terénne úpravy. Majú na to už len niekoľko hodín.

Snoubordisti a snoubordistky začínajú svoju kvalifikáciu už vo štvrtok 6. februára. Akrobatické lyžiarky vrátane dvoch Sloveniek majú kvalifikáciu aj finále v slopestyle na programe v utorok 11. februára. „Tie skoky sú naozaj extrémne. Natália Šlepecká potvrdila, že trať je veľmi náročná aj pre mužov, nieto ešte pre ženy,“ dodal Souček.