Kompliment pre Djokoviča: On je, hm, on je k***a silný

SITA | 08.09.2013 19:20
Stanislas Wawrinka Foto: ,
Stanislas Wawrinka prehral po tuhom boji.
Po sobotňajšom prvom semifinále na štvrtom grandslamovom tenisovom turnaji sezóny US Open dostal v rozhovore priamo na kurte netradične priestor aj zdolaný hráč, Švajčiar Stanislas Wawrinka, ktorého pokoril Srb Novak Djokovič v piatich setoch 2:6, 7:6 (4), 3:6, 6:3 a 6:4.

Býva zvykom, že kým nejde o finálový zápas, fanúšikom sa prihovorí iba víťaz. Americkí televízni producenti však usúdili, že po strhujúcom 249 minút trvajúcom stretnutí tentokrát spravia výnimku.

Z tribún plného 23-tisícového Arthur Ashe Stadium sa ozval veľký potlesk hneď po tom, ako sa pri mikrofóne objavil 28-ročný Wawrinka. Švajčiar príchod televíznej reportérky zjavne neočakával, v rozhovore neudržal emócie a použil vulgarizmus. „Bol to ťažký zápas, ťažká prehra, on je, hm, on je k***a silný,“ vzdal Wawrinka poctu svojmu premožiteľovi Djokovičovi podľa portálu Tennisworld.

Djokovič sa v pondelkovom finálovom stretnutí stretne s druhým nasadeným Španielom Rafaelom Nadalom, ktorý si v sobotňajšom semifinále poradil s Richardom Gasquetom z Francúzska 6:4, 7:6 (1), 6:2.