Francúzsko-slovenská svadba. Z Veroniky bude Velez-Zuzulová

Daniel Šarga | 18.03.2012 13:21
Veronika Zuzulová Foto:
Športovkyňa Veronika Zuzulová získala trofej v rámci ankety Slovenka roka.
Keď na tlačovke v Schladmingu oznámila, že sa bude vydávať, v sále to zašumelo. Vzápätí začala Veronika Zuzulová prijímať gratulácie nielen k 2. miestu vo finálových pretekoch slalomárok vo Svetovom pohári. Vyvoleným je Veronikin kondičný tréner a servisman Romain Velez. Francúz, ktorého stretla pred dvoma rokmi a odvtedy je súčasťou nielen jej zjazdárskeho tímu, ale aj života.

„Ten veľký deň bude piatok 27. apríl. Svadba sa bude konať v bratislavskom Dóme aj s cirkevným obradom veľmi sa už na to teším. Bude tam 160 ľudí, najmä lyžiarov, viacerí z Francúzska. Zo súčasných pretekárok vo Svetovom pohári napríklad Tessa Worleyová a Nastasja Noensová a tiež muži Jean-Baptiste Grange a Julien Lizeroux. Oni tvoria páry,“ zasmiala sa Zuzulová.

Pod týmto menom súťažila v sobotu vo Svetovom pohári naposledy. Ako sa teda bude volať po novom? „Budem mať obe priezviská, čiže Velez-Zuzulová, nechám si to tak ako Nemka Maria Höfl-Riesch. Koncovku "ová“ si pri Velez písať nebudem. Pre Romaina sú tie naša koncovky ženských mien nepochopiteľné, tak sme si to zariadili takto," vysvetlila Veronika.

Pôvodne rozmýšľali o júnovom termíne, ale nakoniec sa zhodli, že apríl bude lepší. Štvrtú najlepšiu slalomárku práve skončenej sezóny od svadby vraj nikto neodhováral. „Práve naopak, všetci sú šťastní z toho, že sme sa tak rozhodli. Francúzi ma berú ako svoju a to sa mi páči. Keď komentovali vo svojej televízii preteky a pri mojom mene pridali informáciu o svadbe, mala som dobrý pocit. Aj otec sa veľmi teší, už si kúpil aj oblek. Ja som si už šaty vybrala, ale aké, to sa dopredu nehovorí. Poviem len, že nebudú čisto biele, ale skôr krémové,“ prezradila slovenská zjazdárska jednotka.

Ak sa berú ľudia z dvoch krajín, núka sa aj možnosť nového občianstva. Ako to bude v prípade Zuzulovej? Bude z nej polovičná Francúzka? „Určite si o občianstvo požiadam. Neviem ešte, kde budeme žiť, ale zrejme vo Francúzsku. Pre mňa však nebude ľahké len tak odísť zo Slovenska. Ak sa však naskytne možnosť dvojitého občianstva, určite ho prijmem. Neznamená to však, že na zimnej olympiáde v Soči budem reprezentovať Francúzsko. To určite nie,“ dodala Zuzulová.