Cibulková bola prvý raz v Tatrách. Stihla kondičku aj Žbirku

das | 18.11.2011 18:03
Dominika Cibulková Foto:
Dominika Cibulková na Štrbskom Plese.
Týždeň strávený na Štrbskom Plese bol pre Dominiku Cibulkovú vôbec prvým v živote v slovenských veľhorách. Tenistka, ktorá počas svojej nedlhej kariéry už precestovala takmer celý svet, sa nad tým na prechádzke okolo Štrbského Plesa sama pousmiala.

„Nikdy predtým som v Tatrách nebola, čo je hanba na to, koľko mám rokov. Keď som to povedala kondičnému trénerovi, že môžeme ísť do skvelých podmienok na Slovensku, ihneď súhlasil. Dá sa tu robiť výborná kondička, sme ubytovaní v krásnom hoteli. Človek sa necíti ako na sústredení, ale skôr v nejakom relaxačnom prostredí,“ potvrdila Cibulková.

Slovenská tenisová jednotka pri našej utorkovej návšteve vôbec nevyzerala na to, že ju trápia ťažké tréningové dávky. Sama nazvala svoj tatranský režim skôr voľnejším. „Začali sme jemnučko, to aby som hneď na druhý deň nemala svalovicu a mohla si sadnúť na WC,“ zasmiala sa. Vzápätí pokračovala v opise režimu dňa: „Každé ráno som si dávala dve kolá okolo Štrbského Plesa, jedno ľahším, druhé vytrvalostným tempom. Nasledovali 100–150 m šprinty a rôzne cviky na vytrvalosť. Potom obed a popoludní hodinka a pol dobrého spánku. Neskôr ešte posilňovňa priamo v hoteli. Večer už len masáž alebo bazén, takže úplná pohoda.“

Dominika v Tatrách nebola sama. Mala okolo seba okruh blízkych ľudí. Okrem kondičného trénera Dejana Vojnoviča ju prišiel v rámci dovolenky pozrieť aj tenisový kouč Željko Krajan s dcérkou. Navyše mala pri sebe aj priateľa Michala a na posledné tri dni aj najlepšiu kamarátku Broňu. Spolu trávili chvíle voľna a v stredu si dokonca zašli na Popradské Pleso. Konečne sa môže pochváliť pred kamarátmi, že absolvovala svoju prvú tatranskú túru.

„Michal chodil so mnou tento rok na väčšinu turnajov. On je niečo ako tímová podpora. Je to úplne iné, keď môžem byť s niekým na turnaji, s kým si veľmi dobre rozumiem a môžem si po príchode na izbu v pohode pokecať,“ vysvetlila.

  Foto: Ľuboš Pilc
Dominika Cibulková  
 
  Foto: Ľuboš Pilc
Dominika Cibulková  
 
  Foto: Ľuboš Pilc
Dominika Cibulková  
 
Dominika Cibulková v posilňovni. Foto: Ľuboš Pilc
Dominika Cibulková Dominika Cibulková v posilňovni.

Tenistku okrem výborných podmienok a starostlivosti v hoteli Kempinski potešil aj fakt, že mohla konečne naživo vidieť koncert Miroslava Žbirku. Platilo o ňom to isté, čo o celom pobyte v Tatrách – bol pre ňu prvým. „Bol to komorný koncert na pozvánky, kde bolo asi 70 ľudí. Mám Mekyho strašne rada, najmä jeho staré hitovky a teraz som ich konečne mohla počuť naživo. Prišiel do Tatier aj s Martou a boli naozaj dobrí. Na konci sme ich tak vytlieskali, že sa ešte museli vrátiť na pódium,“ odvetila.

UŽ V SOBOTU SI PREČÍTAJTE V DENNÍKU PRAVDA VEĽKÝ ROZHOVOR S DOMINIKOU CIBULKOVOU

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ