Najúspešnejší hráč snookru v histórii Hendry ukončil kariéru

Pravda.sk, SITA, ČTK | 02.05.2012 18:58
Stephen Hendry Foto:
Stephen Hendry.
Štvrťfinálový debakel 2:13 vo štvrťfinále majstrovstiev sveta so Stephenom Maguirom dal bodku za kariérou sedemnásobného snookrového šampióna Stephena Hendryho.

Štyridsaťtriročný Škót v osemfinálovom 2. kole nemenej zdrvujúcim pomerom 13:4 vyradil štvornásobného a úradujúceho šampióna Johna Higginsa, na ďalšieho svojho krajana Maquira však nestačil.

„Od tejto chvíle oficiálne končím s turnajovým snookrom. Rozhodol som sa pred asi tromi mesiacmi, ale povedal som o tom iba dvom či trom ľuďom. Bolo to celkom ľahké. Dôvodom je hneď niekoľko. Náročný program, slabá forma, zlý pocit z tréningov. Chcem robiť iné veci. Mám nejaké záväzky v Číne a keby som pokračoval na turnajoch, už by som vôbec nebol doma,“ vysvetlil Hendry.

Odchádza legendárny šampión Stephen Hendry

V Sheffielde si odkrútil svoj 27. šampionát a len ťažko sa mu hľadal moment, ktorý by sa dal vyzdvihnúť nad ostatné. „Je ich toľko. Moje prvé víťazstvo, siedmy titul, rekordy. Dala by sa o tom napísať kniha pamätí,“ dodal na rozlúčku Hendry, ktorý prvý raz v sheffieldskom divadle Crucible slávil úspech ako 21-ročný a stále je v tomto smere rekordérom.

Edinburskej rodák Hendry bol profesionálnym hráčom snookru od šestnástich rokov. Pocas kariéry zarobil iba na oficiálnych odmenách 8 637 360 libier. Je členom britského impéria Radu a dvakrát bol vyhlásený najlepším športovcom Škótska.