Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Búrlivák Kyrgios sa obul do ženských odmien: Ja hrám 4 hodiny, ona 40 minút a peniaze sú rovnaké

Kontroverzný austrálsky tenista Nick Kyrgios nedávno oznámil, že nebude štartovať na januárovom Australian Open. Odvtedy plní titulky médií témami, ktoré vzbudzujú rozruch.

13.12.2023 19:08
Nick Kyrgios Foto: ,
Zlý chlapec svetového tenisu Nick Kyrgios.
debata

Tentoraz si vzal na mušku problematiku rovnakých odmien, ktoré si na grandslamových turnajoch odnášajú tenistky v rovnakej výške ako muži.

Zatiaľ čo začiatkom týždňa Kyrgios hovoril najmä o tom, že jeho tenisová kariéra by sa mohla chýliť ku koncu a že už nemá chuť hrať, zveril sa aj s problémami duševného zdravia, teraz sa pustil do ženského tenisu.

822732023 Čítajte viac Alcaraz si počas prestávky privyrábal v hoteli. Záujemcov neodradila ani suma, ktorú pýtal za 30 minút

Ako príklad použil ukrajinskú tenistku Elinu Svitolinovú a povedal, že podľa neho nie je fér, že za rovnaké peniaze trávi na kurte omnoho viac času.

„Hral som štyri hodiny na Australian Open, no (Elina) Svitolinová hrala asi 40 minút a obaja sme dostali rovnakú mzdu,“ povedal Nick Kyrgios pre The Athletic.

406258431 Čítajte viac Písali mi, že ma zabijú, spomína Cibulková. S tlakom a negatívnymi komentármi sa vyrovnala jednoducho

Kriticky sa vyjadril aj smerom k potenciálnemu zlúčeniu mužskej a ženskej organizácie ATP a WTA s tým, že to nedáva zmysel. A porovnal to so zámorskými basketbalovými ligami.

„Ak sa spájame, tak spojme všetko. Ale prečo je tenis jediným športom, ktorý sa zaoberá týmito vecami? Ak by ženská WNBA povedala: Poďme sa spojiť, mužská NBA by ich vysmiala.“

Najlepšie svetové tenistky v bikinách Fotogaléria - 46 fotiek Všetky fotky
Niektoré by sa kľudne mohli živiť aj...
debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #Nick Kyrgios #Elina Svitolinová