Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Novak Djokovič to trafil! Vyjadrenie Srba o očkovaní nadchlo Roberta F. Kennedyho Jr.

Srbský tenista Novak Djokovič sa dočkal pochvaly od amerického environmentálneho právnika a antivakcinačného aktivistu Roberta F. Kennedyho Jr. za nedávne vyjadrenia týkajúce sa očkovania.

10.12.2023 16:02
Djokovič Foto:
Novak Djokovič.
debata (56)

Ako je známe, Djokovič sa počas pandémie odmietol očkovať proti covid-19, kvôli čomu vynechal niekoľko veľkých turnajov vrátane Australian Open a US Open v roku 2022.

V nedávnom rozhovore v programe 60 Minutes televízie CBS povedal, že hoci ho verejnosť vykresľovala ako niekoho, kto je proti očkovaniu, nie je to pravda.

Novak Djokovič Roger Federer Čítajte viac Ignoroval Djokovičove rekordy, teraz prehovoril. Čo povedal Federer na adresu srbskej jednotky?

„Ľudia sa ma snažia označiť za antivaxera. Nie som antivaxer, ale ani jeho propagátor. Som za slobodu voľby,“ uviedol v rozhovore Djokovič.

Na tieto slová zareagoval na Twitteri Kennedy Jr., ktorý je synovcom bývalého prezidenta USA Johna F. Kennedyho. Djokoviča za jeho slová pochválil a uviedol, že má v tejto otázke podobný postoj. „Djokovič to trafil. To je aj moja pozícia. Tvoje telo, tvoja voľba,“ napísal Kennedy na Twitteri.

Svetová jednotka vyhrala v poslednej sezóne sedem turnajových titulov vrátane troch grandslamov a Turnaja majstrov v Turíne. Už ôsmykrát ukončí rok ako svetová jednotka a na čele svetového rebríčka strávil už rekordných viac ako 400 týždňov.

Djokovič ukončil ročník na finálovom turnaji Davisovho pohára, na ktorom Srbskom skončilo v semifinále po prehre s neskorším víťazom z Talianska 1:2.

Novú sezónu odštartuje srbský tenista na turnaji reprezentačných tímov United Cup. V E-skupine sa Srbskom stretne s Čínou a Českom. Po ňom sa Djokovič predstaví na Australian Open v Melbourne, kde sa pokúsi získať už 25. grandslamo­vý titul.

Najlepšie svetové tenistky v bikinách Fotogaléria - 46 fotiek Všetky fotky
Niektoré by sa kľudne mohli živiť aj...
56 debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #Novak Djokovič #Robert F. Kennedy Jr.