Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mrazivé slová od tenisovej ikony: Vrátila sa mi rakovina

Piatej najúspešnejšej tenistke histórie z pohľadu počtu grandslamových titulov vo dvojhre, Chris Evertovej, opäť diagnostikovali rakovinu.

09.12.2023 12:37
20. Chris Evertová Foto: ,
Chris Evertová.
debata (1)

O návrate zákernej choroby informovala americké televízna stanica ESPN, ktorá zverejnila vyhlásenie Američanky len dva týždne pred jej 69. narodeninami. „Moja rakovina je späť,“ napísala Evertová.

Rakovinové bunky jej boli znovu objavené v tej istej panvovej oblasti, ako v minulosti, a nedávno kvôli tomu podstúpila operáciu. „Všetky bunky boli odstránené a začala som nové kolo chemoterapie,“ napísala Evertová v minulosti na Twitteri.

Na rakovinu zomrela aj sestra 18-násobnej grandslamovej šampiónky. V januári 2022 Evertová zverejnila, že jej diagnostikovali rakovinu vaječníkov, ktorú podľa vlastných slov prekonala v januári tohto roka.

Práve smrť sestry ju priviedla k tomu, že sa nechala vyšetriť. „Aj keď je to diagnóza, ktorú som nechcela nikdy počuť, som opäť rada, že bola zistená tak skoro,“ napísala teraz bývalá tenistka. „Včasné odhalenie zachraňuje životy.“

Novak Djokovič Roger Federer Čítajte viac Ignoroval Djokovičove rekordy, teraz prehovoril. Čo povedal Federer na adresu srbskej jednotky?

Kvôli operácii a lekárskym zásahom Evertová tiež oznámila, že v januári nepocestuje do Melbourne ako odborníčka televízie ESPN pre prvý grandslamový turnaj roka Australian Open. „Budem však pripravená na zvyšok grandslamovej sezóny,“ dodala bývalá svetová jednotka.

Tenisové legendy: Šarapovová vs. Grafová Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Maria Šarapovová a Steffi Grafová. Tenisové...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #grandslamy #Chris Evertová