Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ignoroval Djokovičove rekordy, teraz prehovoril. Čo povedal Federer na adresu srbskej jednotky?

Švajčiarsky tenisový fenomén Roger Federer je už viac ako rok na športovom dôchodku a odvtedy len zriedkavo komentuje dianie v športe, v ktorom je považovaný za jedného z najlepších.

09.12.2023 09:15
Novak Djokovič Roger Federer Foto:
Novak Djokovič a Roger Federer počas rozlúčky Švajčiara s tenisovou kariérou na vlaňajšom Laver Cupe.
debata (1)

V tomto roku sa ani slovkom nezmienil a negratuloval Novakovi Djokovičovi k dostihnutiu jubilejného 400. týždňa na čele rebríčka ATP, ani k zisku rekordnej 24. grandslamovej trofeje po US Open v New Yorku.

Mnohí fanúšikovia si myslia, že je to kvôli skutočnosti, že srbská tenisová jednotka maže jeden historický zápis Federera za druhým.

Roger’s hopes for his biggest rivals in 2024
byu/NoleFandom intennis

Na sociálnej sieti sa však nedávno objavil rozhovor s Federerom, na ktorom mu moderátorka ukázala spoločnú fotografiu s Nadalom a Djokovičom zo Švajčiarovej vlaňajšej emotívnej rozlúčky na Laver Cupe. Následne prehodil pár slov o svojich najväčších súperoch.

„Sú to titáni tejto hry, som šťastný, že som proti nim hral 50-krát," povedal Federer. Následne nešetril pochvalnými slovami aj na adresu Djokoviča.

„Mám s nimi veľa spomienok, pekných zápasov a bitiek, odpovedal som mnohokrát na otázky o nich. Môžem povedať len tie najlepšie veci. Je skvelé, že som sa s nimi toľko delil o kurt, dúfam, že Rafa sa budúci rok vráti a Novak bude hrať tak dlho, ako bude chcieť, pretože je to dobré pre tenis.“

122016911 4543786182358959 1601455376238902441 n Čítajte viac Edo, ja sa o to postarám. Otec šampióna novej generácie prezradil, čo pre jeho syna spravil Djokovič

Federer sa v minulosti viackrát priznal, že má omnoho lepší vzťah s Nadalom. Napríklad na začiatku Srbovej kariéry kritizoval Djokovičove časté prerušovania ich vzájomných zápasov. Zdalo sa, že odvtedy sa ich vzťah zlepšil, no ignorovanie srbových rekordov naznačovalo opak.

„Je pravda, že nemôžeme byť kamaráti, pretože s kamarátmi sa rozprávate o všetkom, o dobrom, o zlom, prezrádzate mu tajomstvá… So svojimi súpermi sa podľa mňa nemôžete cítiť pohodlne. Za posledných 15 rokov som častejšie videl Nadala a Federera viac ako svojich rodičov," uviedol Djokovič na margo najväčších tenisových rivalov v kariére.

Najlepšie svetové tenistky v bikinách Fotogaléria - 46 fotiek Všetky fotky
Niektoré by sa kľudne mohli živiť aj...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #ATP #Rafael Nadal #Roger Federer #Novak Djokovič