Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Po dlhej pauze a troch operáciách. Britský supertalent plánuje návrat na kurty

Na súťažných kurtoch absentuje od apríla, odvtedy podstúpila tri operácie a v rebríčku WTA klesla až do tretej stovky.

07.12.2023 13:12
6 Raducanu Foto:
Emma Raducanuová.
debata (1)

Víťazka US Open z roku 2021 Britka Emma Raducanuová sa na okruh plánuje vrátiť v januári na turnaji v novozélandskom Aucklande.

Stále iba 21-ročná hráčka dostala od organizátorov podujatia voľnú kartu. Informuje o tom web BBC.com.

V celom roku 2023 odohrala Raducanuová iba deväť zápasov. V máji jej lekári operovali obe zápästia aj ľavý členok, ktorý si poranila v úvode ročníka práve v spomenutom Aucklande.

Keďže mladá Britka chýbala na okruhu viac ako šesť mesiacov, má právo využiť chránenú 103. pozíciu v hodnotení WTA. Ani to jej však aktuálne nestačí na to, aby sa dostala do hlavnej súťaže na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne.

Čaká ju tak boj v kvalifikácii, môže však dostať aj voľnú kartu od organizátorov. Kvalifikácii sa vyhne aj vtedy, ak sa z turnaja odhlási viacero jeho účastníčok.

Emma Raducanuová sa v Londýne svedomito pripravuje na štart nového ročníka a pôvodne plánovala účasť na exhibičnom turnaji v Macau, z ktorého sa však odhlásila, pretože sa ešte necíti byť stopercentne pripravená.

Do Ázie síce vycestuje, no po splnení povinností voči partnerom sa pravdepodobne ešte vráti do vlasti a bude pokračovať v tréningoch.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #návrat #emma raducanová