Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pochybné praktiky v Nadalovej akadémii? Nemôžeme byť všetci ako Rafa, sťažuje sa mladá tenistka

Rafael Nadal má od roku 2016 svoju vlastnú tenisovú akadémiu, kde dozerá na vývoj nádejných tenistov. Založil ju so svojím strýkom Tonim Nadalom vo svojom rodnom meste Manacor.

03.12.2023 21:55
777070872 Foto:
Rafael Nadal má svoju tenisovú akadémiu na Mallorce
debata (6)

Podľa mladej tenistky Ariany Geerlingsovej, ktorá nedávno vychytené centrum na Mallorce opustila, však v organizácii existuje veľký priestor na zlepšenie. Kritizovala predovšetkým tréningové metódy.

Inštitúcia vraj používa rovnaké postupy ako pri tréningu najlepšieho novodobého antukára Nadala, čo podľa mladej Španielky spôsobuje časté zranenia medzi študentmi.

Keďže nie každý má takú fyzičku ako Nadal, veľa mladých adeptov má problém prispôsobiť sa štandardom akadémie.

„Trénuje sa veľa hodín, často v prítomnosti Toniho Nadala. Mala som s ním množstvo tréningov. Majú rovnakú filozofiu ako pri Rafovi, veľa driny a málo odpočinku,“ povedala tenistka pre Punto de Break.

„Výsledkom je veľa zranení, lebo nikto nemá takú kondíciu ako Rafa. Mnoho z nás nezvládalo trénovať päť hodín denne a nemať ani jeden deň na oddych.“

Mix Collage-14-Nov-2023-08-00-PM-3640 Čítajte viac Zlatý gólman Lašák sa stal svetovým šampiónom, jeho dcéra ovládla medzinárodnú súťaž. Lilien má nakročené ku skvelej kariére

Geerlingsovej sa však páčilo zázemie aj prístup zo strany akadémie. Aj keď chápe, že pri obrovskom počte žiakov nie je možné zostaviť plán na mieru pre každého, osobnejší prístup by podľa nej zlepšil situáciu.

"Pokiaľ viem, všetci trénovali rovnako dlho. Samozrejme, že ak ste boli veľmi unavení, tak vám niekedy dali deň voľna.

Možno by sa mali viac sústrediť na každého hráča, analyzovať jeho klady a zápory a rozhodnúť, aký prístup je pre neho najlepší.

Ale chápem, že pri toľkých ľuďoch sa to asi nedá," dodala osemnásťročná Španielka.

Dovolenka Novaka Djokoviča s rodinou Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Pozrite si, ako dovolenkuje najlepší tenista na...
6 debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #Rafael Nadal #Akadémia #rafa nadal academy