Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V tenise som 65 rokov a toto už sa nezmení. Djokovič a Nadal dosiahli dve veci, ktoré nikto nezopakuje

Bývalý tréner Novaka Djokoviča nepochybuje o tom, že rekordy, ktoré dosiahol jeho bývalý zverenec Djokovič a Španiel Rafael Nadal, už nebudú pokorené.

30.11.2023 18:00
611034889 Foto:
Giganti: Novak Djokovič a Rafael Nadal.
debata (6)

Aj keď Djokovič počas sezóny odohral iba 12 turnajov, do zbierky si pridal ďalšie trofeje z Australian, French a US Open. Ovládol aj turnaj majstrov a rok zakončí opäť ako jednotka, na vrchole tróni už 400 týždňov.

Chorvátsky tréner Nikola Pilič, ktorý dozeral na Djokovičov vývoj vo svojej známej tenisovej akadémii, tvrdí, že „Nole“ je stále na míle vzdialený svojim rivalom Alcarazovi či Sinnerovi.

Djokovič tenis Čítajte viac Odporná provokácia, zúria Srbi. Djokoviča na oficiálnom profile ATP nahradila vlajka Veľkého Albánska

„Od minulého roka tvrdím, že Nole je najlepším tenistom všetkých čias a budem to opakovať, kým o tom nezačnú hovoriť všetci,“ povedal Pilič pre srbský Kurir.

Djokovič je vraj schopný niekoľko turnajov odohrať v stave, akoby išiel na šiesty prevodový stupeň.

„Keď hrá v tomto stave, je úplne jedno, kto je na opačnej strane kurtu. Mentálna sila a sebavedomie je dôvod, prečo je stále niekde inde ako Alcaraz a Sinner.“

14. Rafael Nadal Čítajte viac Nadal oznámil návrat na dvorce. Má môj rešpekt a obdiv, reagoval Djokovič

Podľa Piliča Djokovičov neuveriteľný 400-týždňový pobyt na vrchole rebríčka nebude nikdy prekonaný. Rovnako ako 14 titulov Rafaela Nadala z Roland Garros.

"Stále tvrdím, že podľa toho, ako chápem tenis, niečo také, ako 14 titulov z Roland Garros alebo 400 týždňov na vrchole, a do začiatku Australian Open to bude 410 týždňov, už žiadny hráč nedosiahne.

„Tenisom žijem 65 rokov a tieto rekordy patria do kategórie večných,“ nepochybuje Pilič.

Dovolenka Novaka Djokoviča s rodinou Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Pozrite si, ako dovolenkuje najlepší tenista na...
6 debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #rekordy #Rafael Nadal #Novak Djokovič