Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zapredali sa? Lukratívna exhibícia v Rusku prilákala známe mená aj mladú tenistku v drese Spartaka

V ruskom Petrohrade sa už tento víkend bude konať druhý ročník tenisovej exhibície Trophies of Northern Palmyra.

28.11.2023 19:08
765970828 Foto:
Anastasija Potapovová už bola tento rok varovaná.
debata (11)

Keďže svetom už pomaly dva roky otriasa vojnový konflikt na Ukrajine, podľa toho bude vyzerať aj účasť. Do Petrohradu dorazia domáci tenisti, ktorí otvorene podporujú ruský vpád na územie svojho suseda, vrátane „tvrdého jadra“, do ktorého patria Karen Chačanov či Veronika Kudermetovová.

Na lukratívne štartovné, ktoré z pozície sponzora zabezpečil ruský plynárenský gigant Gazprom, sa však nechali nalákať aj ďalší športovci zo svetových rebríčkov. Svetová špička síce udalosť odignorovala, no fanúšikom viaceré mená nebudú neznáme.

Novak Djokovič Čítajte viac Hanba! Srbi zúria na žreb Davisovho pohára, v ktorom sú ich súperom Slováci

Punc medzinárodnej akcie by mali dodať napríklad Talianka Jasmine Paoliniová (30. v rebríčku WTA), Bulharka Viktorija Tomová (79.), Francúz Adrian Mannarino (22. hráč ATP) či Španiel Roberto Bautista (57.)

Ich účasť sa nepáči značnej časti tenisových fanúšikov. Tenisové asociácie však neplánujú žiadne pokuty ani iné postihy. "WTA s touto akciou nemá nič spoločné a nepodporuje ju.

Tenistky hrajú na WTA Tour ako nezávislé osoby a je na nich, či využijú možnosť zúčastniť sa mimo sezóny bez hrozby penalizácie, " uviedla Ženská tenisová asociácia. ATP sa k mužským účastníkom nevyjadrila vôbec.

Na trojdennom podujatí proti sebe nastúpia tímy levov a sfíng, pričom každý tím sa skladá z trojice tenistov, troch tenistiek a hrajúceho kapitána. Tými sú bývalá svetová trojka Nikolaj Davydenko a šampiónka French a US open Svetlana Kuznecovová.

Djokovič tenis Čítajte viac Odporná provokácia, zúria Srbi. Djokoviča na oficiálnom profile ATP nahradila vlajka Veľkého Albánska

Kuznecovová nedávna uviedla, že hráči by mali byť vynechaní „z propagandy a rusofóbie, ktorá panuje na celom svete“. Spomínaná Kudermetovová počas sezóny nosila nášivku firmy Tatneft, ktorá logisticky podporovala ruskú armádu.

Ďalšou kontroverznou účastníčkou bude aj domáca tenistka Anastasia Potapovová. Tá sa na jar dočkala oficiálneho varovania zo strany WTA.

Pred zápasom tretieho kola na turnaji v americkom Indian Wells na sebe mala dres známeho futbalového klubu Spartak Moskva.

Mladá hráčka sa obhajovala, že z jej strany nešlo o žiadnu politickú provokáciu. Neskôr prisľúbila, že podobným incidentom sa v budúcnosti vyvaruje.

Dovolenka Novaka Djokoviča s rodinou Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Pozrite si, ako dovolenkuje najlepší tenista na...
11 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #tenis #Petrohrad #exhibícia