Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zlyhal v kľúčovom momente. Djokovič Davis Cup nezíska: Som tragéd, kajal sa Novak

Súpermi tenistov Austrálie vo finále Davisovho pohára budú Taliani. V sobotňajšom semifinálovom zápase na finálovom turnaji v španielskej Malage zdolali Srbsko 2:1.

25.11.2023 20:26 , aktualizované: 21:09
Novak Djokovič Foto:
Hnevajúci sa Novak Djokovič počas semifinálového duelu Davisovho pohára proti Taliansku.
debata (19)

O svojom triumfe rozhodli v záverečnej štvorhre, v ktorej Jannik Sinner s Lorenzom Sonegom zvíťazili nad duom Novak Djokovič, Miomir Kecmanovič 6:3, 6:4.

Svetová jednotka a rekordér v počte grandslamových titulov Djokovič mal pritom tri mečbaly na postup Srbska do finále. Srbov poslal najprv do vedenia Kecmanovič, ktorý zvíťazil nad Lorenzom Musettim 6:7 (7), 6:2 a 6:1. V prvom sete dokázal vyrovnať zo stavu 1:3 i 2:4, ale napokon ho prehral v tajbrejku. V ďalších dvoch už mal jasne navrch.

Novak Djokovič Čítajte viac Držte huby, odkázal Britom na tribúnach Djokovič. Ostrovné médiá i sociálne siete šli vybuchnúť. Čo o ňom píšu?

Ozdobou semifinále bol duel tímových jednotiek Sinnera s Djokovičom, v ktorom štvrtý hráč svetového rebríčka odplatil súperovi prehru z finále turnaja majstrov. Svetovú jednotku zdolal 6:2, 2:6 a 7:5. V rozhodujúcom treťom sete siahal Djokovič na víťazstvo a Srbi boli blízko postupu, no Sinner za stavu 4:5 a 0:40 odvrátil tri mečbaly súpera. Následne uspel aj pri Djokovičovom podaní a v dvanástom geme brejk potvrdil.

„Nole“ prehral daviscupový zápas vo dvojhre prvýkrát od roku 2011, v singli ukončil sériu 21 víťazstiev v tejto súťaži. Sinner zdolal Djokoviča druhýkrát v troch zápasoch v priebehu 12 dní, keď nad ním zvíťazil aj v skupine turnaja majstrov.

djokovič tenis Čítajte viac Talianska legenda kritizuje Djokoviča: Také niečo by Federer alebo Nadal nikdy nespravili

„Chýbala jedna lopta, tá bola moja a ja musím niesť zodpovednosť. Som tragéd,“ cituje Telegraf Djokoviča z pozápasovej tlačovej konferencie. Zagratuloval Taliansku k postupu a pripomenul, že postup si zaslúžilo.

„Hrali veľmi dobre, hlavne Jannik v dvojhre aj štvorhre. Prežívam obrovské sklamanie, beriem to na seba. Mal som tri mečbaly, ale taký je šport,“ skonštatovala svetová jednotka.

V rozhodujúcej štvorhre dokázali Sinner so Sonegom zlomiť podanie súperov v šiestom geme a prvý set uchmatli pre seba pomerom 6:3. V druhom sa ukázal byť kľúčový siedmy gem, keď za stavu 3:3 talianski reprezentanti zobrali servis Djokovičovi s Kecmanovičom, následne brejk potvrdili a potom v desiatej hre premenili hneď svoj prvý mečbal. Sinner tak dokázal Djokoviča pokoriť aj v debli.

finálový turnaj Davisovho pohára
semifinále:
Taliansko – Srbsko 2:1
Lorenzo Musetti – Miomir Kecmanovič 7:6 (7), 2:6, 1:6
Jannik Sinner – Novak Djokovič 6:2, 2:6, 7:5
Jannik Sinner, Lorenzo Sonego – Novak Djokovič, Miomir Kecmanovič 6:3, 6:4

19 debata chyba
Viac na túto tému: #Davisov pohár #Novak Djokovič #Jannik Sinner #srbskí tenisti #talianski tenisti