Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Držte huby, odkázal Britom na tribúnach Djokovič. Ostrovné médiá i sociálne siete šli vybuchnúť. Čo o ňom píšu?

Tenisoví fanúšikovia v Malage, počas štvrťfinálového zápasu medzi Srbskom a Veľkou Britániou, Novakovi Djokovičovi opäť pripomenuli, že nie je taký populárny ako ďalší dvaja členovia veľkej trojky - Roger Federer a Rafael Nadal.

24.11.2023 16:14
Novak Djokovič Foto:
Novak Djokovič a jeho gesto k fanúšikom.
debata (39)

Počas zápasu sa ho Briti na tribúnach snažili znervózniť. Srbské médiá dnes píšu, že ich hrdina sa „už dlho nestretol s drsnejšími individuami.“

Ten, kto sleduje dianie vo svete tenisu, však až taký prekvapený nebol, vo Wimbledone, kde sa Djokovič tešil dovedna sedemkrát z titulu, mu Londýnčania dodnes nevedia prísť na meno.

Nešportové dianie v Malage vyvrcholilo, keď po zápase na – ešte na kurte – nevedel Djokovič odpovedať na otázky hostiteľa. Najlepší tenista na svete reagoval na divákov prudko. Povedal im, aby „drźali huby“.

„Naučte sa rešpektovať hráčov, naučte sa, ako sa správať,“ odkázal im… Video zo spomínanej situácie obletelo svet veľkou rýchlosťou.

Je však zaujímavé sledovať reakcie Angličanov, ktorí vo veľkom počte nechávali komentáre na stránkach renomovaných miestnych médií.

Ako reagovali samotný médiá?

„Novak Djokovič kričal na britských fanúšikov, aby držali hubu a obvinil ich z neúcty,“ znie titulok Daily Mail. „Djokovič povedal britským fanúšikom, aby po prehre v Davisovom pohári mlčali,“ píše zasa The Telegraf.

Novak Djokovič Čítajte viac Djokovič je kanibal, jeho tenis ako z videohry. Novinári si o ňom v Turíne šepkali všehovoriaci vtip

Medzi britskými čitateľmi sa však našli aj takí, ktorí Srbovi rozumeli, pretože si myslia, že ich krajania v hale v Malage prekročili hranicu normálneho správania sa. Prinášame niekoľko reakcií zo sociálnej siete X.

„Keby to srbskí fanúšikovia urobili Andymu Marrymu, všetci by boli nahnevaní a srbskí fanúšikovia osočovaní. Naši však nemajú problém s tým, keď sa to urobí Djokovičovi. Také pokrytecké.“

„Priniesť bubny na tenisový zápas? Našli sa aj dobrí fanúšikovia, ktorí tlieskali krásným výmenám a víťazným úderom oboch tenistov, nie všetci boli tupci.“

„Divákom by nikdy nemalo byť dovolené zúčastniť sa alebo prevziať kontrolu nad tenisovým zápasom.“

„Bohužiaľ, Briti sa môžu správať ako chcú kamkoľvek prídu.“

„Novak, všetka česť vám, že ste dali týchto klaunov na miesto.“

„Dovolili sme Veľkej Británii dostať sa na úroveň tenisovej spodiny. Výraz tenisoví fanúšikovia by som v tomto prípade radšej ani nepoužil.“

Novak Djokovič počas finálového turnaja... Foto: Profimedia
Novak Djokovič Novak Djokovič počas finálového turnaja Davisovho pohára v Malage.

Napriek tomu sa dá stopercentne povedať, že Djokovič v Británii populárny nie je. O tom zasa svedčia ďalšie reakcie čitateľov. Mnohí z nich si nenechali ujsť príležitosť uraziť 24-násobného grandslamového šampióna. Vyberáme z mnohých reakcií.

„Vlastne ja vôbec nemôžem zniesť pohľad na jeho tvár.“

„Nechutný človek, bez charizmy a sympatickosti.“

„Arogantný a úplne nepríjemný jedinec. Je výborný tenista, no v porovnaní s Federerom, Nadalom, dokonca aj so Samprasom mu chýba klasa.“

„Nič iné som od neho nečakal. Vôbec nevie, ako sa má správať.“

„Je to jeden odporný človek a športovec.“

V súvislosti s Djokovičom a zápasom v Malage sa písalo ešte raz. Hodinu pred duelom s Cameronom Norriem ho vyzvali dopingový komisári na kontrolu. Tvrdí, že nič podobné v živote nezaži. Viac sme o tom písalu TU.

Deepika Padukoneová, údajná milenka Djokoviča Fotogaléria - 31 fotiek Všetky fotky
Na sociálnych sieťach ju sledujú milióny ľudí....

Výnimočná sezóna

Djokovič má za sebou jednu z najúspešnejších sezón v kariére. Vyhral v nej tri grandslamové tituly i záverečný Turnaj majstrov v Turíne – v nedeľu zdolal hladko vo finále Jannika Sinnera. Okrem toho sa prebojoval aj do finále Wimbledonu, kde mu nechýbalo veľa, aby vyhral aj tam.

Posledným jeho tohtosezónnym cieľom je vyhrať Davisov pohár pre milované Srbsko…

Už teraz je istou koncoročnou svetovou jednotkou – podarilo sa mu to po ôsmykrát v kariére. V rebríčku ATP aktuálne kraľuje 400. týždeň, čo je tiež veľký unikát – druhý v poradí je Roger Federer s 310 týždňami.

Azda jediným rekordom, ktorý mu aktuálne chýba, sú turnajové triumfy. Američan Jimmy Connors ich má 109, Djokovič zatiaľ 98. Pred pár dňami však vyhlásil, že jeho cieľom je prekonať aj túto štatistiku.

Srbský tenisový kráľ chce v nasledujúcej sezóne 2025 vyhrať všetky grandslamové tituly aj olymppiádu v Paríži 2024.

Na otázku, kedy plánuje s tenisom skončiť, odpovedá takto: „Prečo by som mal prestať, ak aj naďalej vyhrávam tieto turnaje? Keď ma začnú súperi ničiť, zvážim odchod do dôchodku,“ vyslal v Turíne svojim sokom úsmevný odkaz.

V minulosti sa vyjadril, že chce hrať až do olympiády v Los Angeles 2028. V tom čase by mal mať 41 rokov.

39 debata chyba
Viac na túto tému: #Davisov pohár #Novak Djokovič