Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Senzácia u protinožcov: Neporaziteľnosť Djokoviča v Austrálii sa po šiestich rokoch skončila

Srbský tenista Novak Djokovič utrpel prvú prehru na území Austrálie od januára 2018. Vo štvrťfinálovom dueli United Cupu v Perthe podľahol domácemu Alexovi de Minaurovi 4:6, 4:6.

03.01.2024 12:24 , aktualizované: 14:12
Novak Djokovič Foto:
Novak Djokovič mal počas zápasu problémy so zápästím.
debata

V druhom singli austrálska ženská jednotka Ajla Tomljanovičová deklasovala Nataliju Stevanovičovú 6:1, 6:2 a Austrália tak postúpila do semifinále United Cupu.

De Minauer proti Djokovičovi využil, že líder svetového rebríčka ATP nebol vo svojej koži a získal najcennejší skalp v kariére. Srb urobil v prvom sete až 18 nevynútených chýb, v druhom dejstve stratil podanie za stavu 3:3.

14. Rafael Nadal Čítajte viac Nadal je späť, a v plnej forme: Djokovič nemusel v kariére robiť to, čo ja s Federerom

Srbský tenista mal počas celého zápasu problémy so zraneným zápästím, ktoré ho trápilo už od utorka. Djokovič robil viac nevynútených chýb, ako zvyčajne. Trápil sa aj na prvom podaní, na ktorom dosiahol úspešnosť iba 63 percent.

Naposledy prehral u protinožcov pred šiestimi rokmi v osemfinále Australian Open s Hjeonom Čungom z Kórejskej republiky.

824137146 Čítajte viac Veľká novina hneď na úvod nového tenisového roka. Kvitová a jej tréner sa stanú rodičmi

Po víťazstve neskrýval domáci Alex de Minaur nadšenie. „Novak je neuveriteľný hráč, urobil pre tento šport tak veľa… Zdá sa neskutočné, že som to dokázal v austrálskom Perthe,“ povedal po zápase.

Následne si spomenul na vzájomný zápas z vlaňajšieho Australian Open, v ktorom prehral jasne 0:3. „Horšia ako vtedy to už byť nemohlo. Keď hráte proti Novakovi, musíte si veriť a bojovať až do konca. Som veľmi šťastný za toto víťazstvo,“ skonštatoval Austrálčan.

Po stretnutí sa k prehre vyjadril aj samotný Djokovič. Fanúšikov upokojil, nakoľko jeho zranenie nie je vážne. „Myslím si, že všetko bude v poriadku. Malo to obrovský vplyv na moju hru, najmä na forehand a na podanie. Ale nechcem vziať De Minaurovi kredit za víťazstvo. Bol veľmi tvrdý, ako vždy,“ uviedol Srb.

United Cup:
štvrťfinále (Perth):
Austrália – Srbsko 2:0
Alex de Minaur – Novak Djokovič 6:4, 6:4
Ajla Tomljanovičová – Natalija Stevanovičová 6:1, 6:2

Ruská tenisová kráska Anna Kurnikovová Fotogaléria - 33 fotiek Všetky fotky
Svojho času na kurte hviezdna hráčka, ktorú...
debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #United Cup 2024