Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Žiadne ranné vtáča. Kolega prezradil, že Djokovič sa stále drží špeciálneho jedla a prísnej spánkovej rutiny

Novak Djokovič má za sebou skvelý rok, ktorým iba potvrdil pozíciu najlepšieho tenistu nielen súčasnosti, ale pravdepodobne všetkých čias.

01.01.2024 14:35
833532502 Foto:
Novak Djokovič s kolegyňou z tímu Srbska.
debata (2)

V takzvanej „Open Era“ iba on vyhral 24 grandslamových titulov, taktiež sa stal prvým hráčom, ktorý strávil na vrchole rebríčka ATP viac ako 400 týždňov.

Srb ale nezaspal na vavrínoch. Ako prezradil jeden z jeho daviscupových kolegov zo srbského tímu, tridsaťšesťročný Nole nepoľavil vo svojich návykoch a stále dodržiava prísnu životosprávu špičkového športovca, vďaka ktorej sa drží na tenisovom tróne.

Je známe, že Djokovič je už dlho priaznivcom rastlinnej a bezlepkovej stravy. Pred časom zistil, ktoré potraviny preňho nie sú dobré a prispôsobil tomu svoj jedálniček, aby maximalizoval svoj výkon na tenisovom kurte.

Djokovič tenis Čítajte viac Skvelá správa pre fanúšikov Djokoviča. Čerpá motiváciu od legendy, bude tenisovým Jágrom?

Jeho spoluhráč z Davis Cupu Filip Krajinovič uviedol, že prísny stravovací režim trvá. Novak si na finále priniesol aj vlastné jedlo.

„Je neuveriteľne disciplinovaný. Keď hráme za Srbsko, Novak má vlastné špeciálne jedlo. Niekedy si dá aj to, čo ostatní, no väčšinou ho vidieť s vlastnými balíčkami jedla, čo mu pripravili,“ uviedol Krajinovič v podcaste pre Alesto.

Djokovič nepodceňuje ani odpočinok a hlavne spánok. Podľa jeho kolegu zo srbského tímu sa vždy snaží vybalansovať relax podľa toho, v ktorý deň ho čaká zápas.

Spánku si rád dopraje čo najviac. „Rozhodne nie je žiadne ranné vtáča, veľmi rád vyspáva,“ potvrdil Krajinovič.

Najbohatší tenisti a tenistky na svete Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Rebríček najbohatších tenistov na svete je...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #stravovanie #spánok #Novak Djokovič