Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dráma na začiatku sezóny, jedovatý had na scéne. Bývalú svetovú trojku ohrozovala Pakobra východná

Víťaz grandslamového US Open z roku 2020 a bývalý tretí hráč svetového rebríčka Dominic Thiem musel v 1. kole kvalifikácie turnaja v Brisbane bojovať hneď s dvoma austrálskymi súpermi.

30.12.2023 10:31
Dominic Thiem Foto:
Dominic Thiem sa v prvom zápase roka na víťazstvo poriadne nadrel.
debata

Tým prvým bol austrálsky mladík James McCabe a druhým jeden z najjedovatejších hadov na svete, Pakobra východná, ktorého v Austrálii volajú „eastern brown“.

Pre 30-ročného Rakúšana to bol dramatický duel, a nielen kvôli hadovi. Proti McCabeobi odvrátil tri mečbaly a po víťazstve 2:6, 7:6, 6:4 postúpil do 2. kola kvalifikácie.

Práve v čase, keď bol Thiem v druhom sete pod veľkým tlakom, zbadali fanúšikovia na kurte hada. Privolaní pracovníci bezpečnostnej služby a rozhodca museli dočasne prerušiť zápas, keďže jedovatý plaz sa dostal až na ihrisko.

Lapačovi hadov sa napokon podarilo 50-centimetrového smrtonosného votrelca odchytiť a odstrániť ho z dejiska zápasu. Thiem prehrával už 3:5 a 0:40 v druhom sete, no napriek beznádejne vyzerajúcemu stavu dokázal vývoj stretnutia otočiť.

„Naozaj milujem zvieratá, najmä exotické. Ale povedali, že je to skutočne jedovatý had a bol blízko k podávačom loptičiek, takže to bola nebezpečná situácia,“ citoval Thiema Sydney Morning Herald.

„Je to niečo, čo sa mi ešte nikdy nestalo a na čo určite nikdy nezabudnem. McCabe hral veľmi dobré, bolo to šťastné víťazstvo,“ skonštatoval Rakúšan.

Djokovič tenis Čítajte viac Novak, a naftodoláre ti nesmrdia? Djokovič zinkasuje v Arábii mastný honorár, fanúšikovia ho kritizujú

Thiem sa prebojoval na Australian Open do finále v roku 2020, v ktorom odohral neúspešnú päťsetovú bitku s Novakom Djokovičom. Neskôr v tom istom roku dobyl US Open.

V roku 2021 sa vinou zraneného zápästia a klesajúceho sebavedomia prepadol až do štvrtej stovky rebríčka. Aktuálne sa snaží vrátiť späť do špičky, momentálne mu patrí 98. miesto.

Práve v Brisbane sa uskutoční aj veľký návrat Rafaela Nadala do vrcholového tenisu. Jeho zápas však nebude na programe skôr, ako v pondelok, v prvý deň nového roka.

Najbohatší tenisti a tenistky na svete Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Rebríček najbohatších tenistov na svete je...
debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #ATP #Austrália #Brisbane #Dominic Thiem