Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Svetová jednotka predviedla krivky v plavkách. V Austrálii sa zabávala na surfe

Svetová tenisová jednotka Iga Swiateková si pred štartom novej sezóny užíva more, teplo a slnko. U protinožcov, kde sa v polovici januára uskutoční Australian Open, nielen usilovne trénuje, ale tiež relaxuje.

29.12.2023 08:20
Iga Swiateková Foto:
Iga Swiateková počas surfovania pri austrálskom Perthe.
debata

Pred turnajom reprezentačných tímov United Cup v Perthe, v ktorom Poliaci odštartujú novú sezónu, stmeľovali tenisti kolektív a u lekcii surfingu nemohla chýbať ani štvornásobná grandslamová víťazka.

Po zimnej prestávke sa pomaly, ale isto blíži nová tenisová sezóna a Swiateková rovnako, ako ostatní špičkoví tenisti, nezaháľa. Aj preto už trénuje v Austrálii, kde sa v januári hrá prvý grandslamový turnaj sezóny.

Ešte predtým Swiatekovú čaká United Cup, kde s Poľskom zabojuje o víťazstvo. A práve s reprezentačnými kolegami vyrazila 22-ročná tenistka na známu Scarborough Beach u Perthu, kde si všetci spoločne vyskúšali surfovanie.

„Nikdy predtým som nesurfovala. mala som len dve lekcie windsurfingu. Budete ma to musieť naučiť, môj tenis je určite lepší,“ uviedla svetová jednotka pre wtatennis.com.

V morských vlnách si to s doskou užívala, teraz sa už teší na turnaj, na ktorom sa predstaví po druhýkrát v kariére. Vlani vyhrala tri zo štyroch dvojhier a pomohla Poľsku do semifinále.

„Byť súčasťou tímu je vzrušujúce. Som šťastná, že na tejto akcii môžem už po druhýkrát byť. Vlani sme si užili veľa srandy a tento rok to snáď bude podobne,“ priznala Swiateková.

Djokovič tenis Čítajte viac Novak, a naftodoláre ti nesmrdia? Djokovič zinkasuje v Arábii mastný honorár, fanúšikovia ho kritizujú

Surfovanie okrem nej vyskúšal napríklad aj jej tímový kolega Hubert Hurkacz, ktorý sa United Cupu tiež nevie dočkať. A dúfa, že mu to na kurte pôjde lepšie, ako s doskou v oceáne. Poliaci sa na úvod stretnú s Brazíliou.

„Bolo to náročné. Myslel som, že to bude o niečo jednoduchšie. Mám rád more a ten čas tu si užívam,“ priznal 26-ročný tenista. „S Brazíliou je to prvý zápas v roku, čo je vždy trochu zložité. Ale pokúsime sa urobiť maximum,“ dodal deviaty hráč svetového rebríčka.

Najlepšie svetové tenistky v bikinách Fotogaléria - 46 fotiek Všetky fotky
Niektoré by sa kľudne mohli živiť aj...
debata chyba
Viac na túto tému: #Austrália #Perth #Iga Swiateková #United Cup 2024