Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

ATP ignorovala Ivaniševiča. Goran, asi musíme vyhrať štyri grandslamové turnaje, rypol si Djokovič

Hráčska tenisová asociácia ATP rozhodla, že ocenenie Trénera roka získala dvojica Simone Vagnozzi a Darren Cahill, ktorá doviedla Taliana Jannika Sinnera na 4. miesto svetového rebríčka.

18.12.2023 07:01
Ivaniševič a Djokovič Foto:
Novak Djokovič trénuje pod dohľadom Gorana Ivaniševiča.
debata (2)

Sinner dokázal v nedávno skončenej tenisovej sezóny vyhrať po prvýkrát v kariére turnaj Masters 1000 a doviedol Taliansko k víťazstvu v Davisovom pohári.

Na grandslamových turnajoch sa však prenikavejšieho výsledku nedočkal, dokonca ani raz nepostúpil do finále. Na Australian Open skončil v 4. kole, na Roland Garros dokonca už v druhom. Na Wimbledone si zahral v semifinále a na US Open v New Yorku sa rozlúčil v 4. kole.

Rok 2023 pritom jednoznačne patril Novakovi Djokovičovi, ktorý získal tri zo štyroch grandslamových titulov a navyše zvíťazil aj na koncoročnom Turnaji majstrov v Turíne.

Novak Djokovič Čítajte viac Hrdina alebo démon. Náš vzťah k Djokovičovi svedčí aj o dnešnom svete, vraví známy americký kňaz

Aj preto si viacero fanúšikov aj expertov myslelo, že trofej pre trénera roka mala skončiť v rukách Djokovičovho kouča Gorana Ivaniševiča. Bývalý chorvátsky tenista sa tohto ocenenia ešte ani raz v kariére nedočkal.

Trénerom roka 2023, Vagnozzimu a Cahillovi, na sociálnej sieti blahoželal aj Djokovič. „Gratulujem Darrenovi a Simonovi k skvelej sezóne s Jannikom,“ napísal Srb na Instagrame.

V ďalej časti si však rypol do vedenia ATP a bolo zrejmé, kto podľa neho mal ocenenie získať. „Goran, myslím si, že potrebujeme vyhrať štyri zo štyroch grandslamov, aby si mohol byť vyhlásený za trénera roka,“ doplnila svetová jednotka.

824424835 Čítajte viac Navonok to zvládam, no vnútri je to často inak, tvrdí Djokovič. Má osvedčený mentálny trik

Djokovič dodal, že zrejme nestačí byť na konci roka číslom jeden v rebríčku, vyhrať tri grandslamy a finále ATP a zapísať sa do histórie tohto športu.

Na stranu Ivaniševiča sa postavil napríklad aj bývalý britský tenista Greg Rusedski. „Zvláštne. Od kalendárneho slamu ho delil jediný zápas, má 24 grandslamových titulov. Cahill odviedol so Sinnerom skvelú prácu, no ocenenie Tréner roka si zaslúži len jeden muž – tým je Goran,“ napísal na sociálnej sieti Rusedski.

Podľa neho je omnoho ťažšie pre akéhokoľvek športovca udržať sa na vrchole, ako ho dosiahnuť. „Najmä, keď má už 36 rokov,“ dodal Rusedski.

Najlepšie svetové tenistky v bikinách Fotogaléria - 46 fotiek Všetky fotky
Niektoré by sa kľudne mohli živiť aj...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #ATP #Novak Djokovič #Goran Ivaniševič #Jannik Sinner #tréner roka