Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Djokovič na výslní, vyhlásili ho za majstra sveta. V tomto roku nemal konkurenciu, zo žien ho napodobnila len Bieloruska

Srba Novaka Djokoviča a Bielorusku Arinu Sobolenkovú vo štvrtok vyhlásili za majstrov sveta za rok 2023 podľa Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF). Obaja sa ako jediní prebojovali vo dvojhre minimálne do semifinále na všetkých štyroch tohtoročných grandslamových turnajoch.

16.12.2023 09:58
Novak Djokovič Foto:
Novak Djokovič.
debata (1)

Djokovič, ktorý skončil sezónu na 1. mieste rebríčka ATP rekordný ôsmykrát, triumfoval na Australian Open, Roland Garros a US Open, čím zvýšil počet grandslamových trofejí na 24.

Nezvíťazil len na londýnskom Wimbledone, kde vo finále podľahol španielskemu mladíkovi Carlosovi Alcarazovi.

Na turnajoch dosiahol celkovo bilanciu 56:7 a so siedmimi titulmi ovládol mužskú Tour. Djokovič získal spomenuté ocenenie ITF po ôsmy raz, čo je tiež rekord.

Novak Djokovič, Roger Federer, Rafael Nadal Čítajte viac V zozname boháčov sú aj Slováci. Ten najslávnejší je popri dnešných tenistoch ako chudobný príbuzný

Sobolenková získala spomenutú poctu premiérovo, v roku 2023 vyhrala Australian Open. Bol to jej premiérový grandslamový titul.

Na US Open sa prebojovala do finále, na Roland Garros a vo Wimbledone sa predstavila v semifinále.

Sobolenková získala ocenenie od ITF napriek tomu, že tento kalendárny rok zakončila na 2. mieste rebríčka WTA za Poľkou Igou Swiatekovou.

ITF pri výbere majstrov sveta kladie mimoriadny dôraz predovšetkým na grandslamové podujatia a medzinárodné tímové súťaže pod svojou hlavičkou.

Dovolenka Novaka Djokoviča s rodinou Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Pozrite si, ako dovolenkuje najlepší tenista na...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #Arina Sobolenková