Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bol známy ako chlapec s mincou z finále US Open. Nádejní tenisti zahynuli pri strašnej nehode

Jedna z najsmutnejších tohtoročných tragédii zo sveta športu, o ktorej sa veľmi nehovorilo, sa odohrala v máji v americkom štáte New York.

14.12.2023 12:17
682194065 Foto:
Zľava: Novak Djokovič, Daniil Medvedev, Drew Hassenbein a Stan Smith pred finále US Open v roku 2021.
debata (4)

Tragickú dopravnú nehodu spôsobil opitý šofér Amandeep Singh, ktorý so svojim vozom Alfa Romeo prešiel do protismeru a vletel rovno do auta značky Dodge Ram, v ktorom sa viezli štrnásťroční tínedžeri Drew Hassenbein a Ethan Falkowitz.

Obaja boli na mieste mŕtvi. Ďalší pasažieri, sedemnásťročný šofér a šestnásťročný spolujazdec, boli prevezení do nemocnice vo vážnom stave, ale lekári na Long Islande ich dokázali zachrániť.

Policajný kapitán Stephen Fitzpatrick uviedol, že už dlho sa mu nenaskytol pohľad na hrozivejšiu scénu deštrukcie. „Vyzeralo to, akoby to vozidlo vybuchlo, takou rýchlosťou musel vodič vraziť do auta s chlapcami.“

Jeden zo zosnulých mladíkov bol Drew Hassenbein. Ten bol medzi tenisovými fanúšikmi známy z z US Open 2021, pred finále medzi Novakom Djokovičom a Daniilom Medvedevom „dozeral“ na hod mincou, ktorý tradične rozhodol o podaní a strane pre hráčov.

Hassenbein aj Falkowitz boli športovo založení. Na svojej roslynskej strednej škole boli súčasťou futbalového tímu, no ich obľúbeným športom bol tenis.

Obaja hrávali za miestny tenisový klub od útleho detstva, ako žiaci ôsmeho ročníka už patrili medzi najlepších regionálnych tenistov vo svojej vekovej kategórii.

406258431 Čítajte viac Písali mi, že ma zabijú, spomína Cibulková. S tlakom a negatívnymi komentármi sa vyrovnala jednoducho

„Tí, ktorí Drewa poznali, v ňom videli veľkú budúcu nádej. Nielen ako nadštandartne talentovaného tenistu, ktorý už zbieral body na národnej úrovni, ale aj ako zodpovedného a obľúbeného kamaráta mnohých,“ písalo sa v smútočnom oznámení.

Tridsaťštyriročný Singh, ktorý z miesta nehody ušiel, po zaistení priznal, že pred jazdou pil, v krvi mu navyše našli stopy kokaínu. Súdne konanie sa naťahuje, v júni muž tvrdil, že je nevinný. Ak mu dokážu vinu, hrozí mu 32 rokov za mrežami.

Najlepšie zarábajúce športovkyne sveta v roku 2023 Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Nenadarmo sa hovorí, že komu sa nelení, tomu sa...
4 debata chyba
Viac na túto tému: #tragédia #Novak Djokovič #Daniil Medvedev #Drew Hassenbein