Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Meníme kráľa, povstaň Alcaraz. Tenisová legenda vidí v mladíkovi nového Nadala

Povstaň kráľ Carlos Alcaraz a prevezmi štafetu od doterajšieho tenisového vládu Rafaela Nadala. Tomu verí bývalý španielsky tenista Alex Corretja, ktorý je expertom Eurosportu.

19.01.2024 21:12
Carlos Alcaraz Foto:
Carlos Alcaraz už vie, aké je to byť svetovou jednotkou.
debata (1)

Alcaraz postúpil na Australian Open, keď vyradil v 3. kole Lorenza Sonega a v tom nasledujúcom ho čaká čínsky tenista Juncheng Shang.

„Vyhráva zápasy ako všetky legendy, Djokovič, Nadal, Federer,“ povedal o Alcarazovi Corretja v relácii The Cube na Eurosporte.

„Takže porovnania s legendami sú pochopiteľné. V Španielsku sme mali Rafu, takže očakávania sú veľmi veľké a teraz máme Carlitosa, takže je to ako keby sme menili kráľa,“ uviedol Corretja.

djokovič Čítajte viac Djokovič je sebec! Tsitsipas ironicky glosoval, jeho slová sa v Srbsku nestretli s pochopením

Zdôraznil, že Nadal ešte neukončil aktívnu kariéru. „Ale sme šťastní, že máme Carlitosa, pretože vždy vnáša do hry toľko emócií a vždy sa usmieva.“

Podľa Corretju sa spôsob Alcarazovej hry dokonale prispôsobil modernej dobe a je v čele novej generácie tenistov, ktorá by mala dominovať tenisovému okruhu v niekoľkých budúcich rokoch.

Ďalší expert Eurosportu Mats Wilander vyslovil myšlienku, či postaviť sa Alcarazovi je pre jeho súperov rovnako skľučujúce, ako to v posledných rokoch bolo pre súperov Nadala.

838057795 Čítajte viac Najlepší výkon na turnaji. Djokovič oslávil jubileum na Australian Open pohodlným triumfom

„Na tom, čo hovoríš, niečo je,“ kontroval Corretja. Za mojej éry, keď som hral proti Samprasovi, Beckerovi alebo pre teba proti Agassimu Mats, bolo to trochu ako prekliatia. Mali sme pred nimi veľký rešpekt," skonštatoval španielsky expert.

Corretja si myslí, že za jeho éry tenisti viac na dvorcoch trpeli, ako sa zabávali. „Oni len hrajú tenis, nezaujímajú ich výsledky, história alebo veci, o ktoré sa starali starší chalani. Je to pekné, nechcete vidieť chlapcov, ktorí sa trápia,“ uzavrel Corretja.

Najbohatší tenisti a tenistky na svete Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Rebríček najbohatších tenistov na svete je...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Alex Corretja