Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tenisovým svetom otriasla tragédia. 17-ročná hráčka po tréningu upadla do bezvedomia a zomrela

Dospievajúca pakistanská tenistka Zajnab Ali Naqviová zomrela v dôsledku podozrenia na srdcový infarkt po tom, čo skolabovala vo svojej izbe po tréningu pred juniorským turnajom ITF v Islamabade.

14.02.2024 20:03
Zajnab Ali Naqviová Foto:
Zajnab Ali Naqviová.
debata (127)

Ako informoval web outlookindia.com 17-ročné dievča zomrelo po prevoze do nemocnice v pondelok neskoro večer. Sprevádzala ho jej stará mama, ktorá vyhľadala pomoc po tom, čo dieťa omdlelo.

„Je to veľmi smutné, pretože Zajnabová bola veľmi sľubnou hráčkou na ženskom okruhu, nadšene a tvrdo pracovala na víťazstvách v juniorských turnajoch ITF,“ povedal vysoký predstaviteľ Pakistanskej tenisovej federácie (PTF).

Niekdajšia tenisová šampiónka Martina Navrátilová (vpravo) a jej manželka Julia Lemigova prišli na premiéru tiež. Čítajte viac Navrátilová so svojou partnerkou opäť uvažujú o adopcii. Žijú vraj pre dnešok a nerozmýšľajú, čo bude zajtra

Zástupca polície, ktorý sa zaoberal prípadom, uviedol, že lekári ju po prevoze do nemocnice v Islamabade okamžite vyhlásili za mŕtvu.

„Lekári majú podozrenie na srdcový infarkt a označili ho za prirodzenú príčinu smrti. Jej rodičia si neželali žiadnu pitvu a jej telo odovzdali na prevoz späť do Karáči,“ povedal.

Predstaviteľ Pakistanskej tenisovej federácie pod podmienkou zachovania anonymity uviedol, že lekári u zosnulej majú podozrenie na hypertrofickú kardiomyopatiu, ochorenie, ktoré sa prejavuje zhrubnutím srdcových stien.

Ilie Nastase Simona Halepová Čítajte viac Legenda obvinila Serenu Williamsovú z dopingu: Nevidíte, ako vyzerá? Američanov nikto nekontroluje

Vo svojom oficiálnom vyhlásení k incidentu federácia vyjadrila sústrasť rodine mladej hráčky a uviedla, že incident spôsobil „hlboký zármutok“.

„Pán Aisam-ul-Haq Qureshi, prezident Pakistanskej tenisovej federácie, senátor Salim Saifullah Khan, bývalý prezident PTF, členovia Rady PTF a tenisové bratstvo ako celok vyjadrujú úprimnú sústrasť pozostalým.

Na znak úcty k zosnulému hráčovi boli všetky utorkové zápasy podujatia ITF preložené na stredu.

Najväčšie talenty ženského svetového tenisu Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Pozrite si najväčšie talenty svetového ženského...
127 debata chyba
Viac na túto tému: #srdcový infarkt #Zajnab Ali Naqviová