Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Legenda obvinila Serenu Williamsovú z dopingu: Nevidíte, ako vyzerá? Američanov nikto nekontroluje

Legendárny rumunský tenista a bývalá svetová jednotka, Ilie Nastase, vyrukoval s vážnym obvinením na adresu Sereny Wiiliamsovej.

14.02.2024 06:50
Ilie Nastase Simona Halepová Foto:
Ilie Nastase so Simonou Halepovou v čase, keď sa Rumunka vynímala na ženskom tenisovom tróne.
debata (16)

Nastaseho slovný útok prišiel v čase dopingového škandálu jeho krajanky Simony Halepovej. Dvojnásobný grandslamový víťaz naznačil, že Americká športová ikona mohla užívať rovnakú zakázanú látku, akú našli v tele Halepovej.

Rumunka dostala vlani v septembri od Medzinárodnej agentúry pre tenisovú integritu (ITIA) štvorročný zákaz činnosti za doping kvôli látke Roxudustat.

Bývalý tréner Williamsovej Patrick Mouratoglou, ktorý neskôr viedol aj Halepovú, priznal počas vyšetrovania svojej zverenkyne chybu a vysvetlil, že v dopingovom škandále Rumunky môže nepriamo aj on sám.

712606538 Čítajte viac Nevie, čo si počne, ak na súde neuspeje. Bývalá svetová jednotka bojuje proti drastickému zákazu činnosti

Halepová bola potom uznaná vinnou aj z ďalšieho porušenia antidopingových pravidiel po nezrovnalostiach v jej biologickom pase. V súťažnom zápase sa neobjavila od svojej prehry v úvodnom kole US Open 2022 s Darinou Snigurovou.

Rumunka sa v týchto dňoch snaží očistiť svoje meno na Športovom arbitrážnom súde v Lausanne, na ktorý sa obrátila po septembrovom verdikte ITIA.

Zúčastnila sa úvodných dní odvolacieho pojednávania, ktoré sa konalo za zatvoreným dverami. Súd nestanovil žiadnu lehotu na vynesenie rozsudku a celý proces môže trvať aj niekoľko mesiacov.

18. Simona Halep Čítajte viac Rozvod, doping a už aj strata sponzora. Bývalá jednotka Halepová dostáva jednu ranu za druhou

„Priniesli sme jej kolagén z jednej firmy. Tento kolagén bol náhodou kontaminovaný. Nedalo sa to poznať, ale cítim zodpovednosť za to, čo sa stalo, pretože to bol môj tím, teda v podstate ja, kto jej ho priniesol,“ priznal tréner Mouratoglou v novembri vo videu na Instagrame.

Proti trénerovi sa teraz postavil aj legendárny Ilie Nastase. „Myslím si, že medzi nich (Mouratoglouových klientov) patrila aj Serena Williamsová a ďalší. Ak to dali Simone, určite to dali aj ostatným hráčom, s ktorými spolupracoval,“ citoval Nastaseho portál Tennis Up to Date.

00. Hlavná FOTO Čítajte viac Strážia si súkromie, no nádejná svokra ich natrela. Víťaz Australian Open si užíva s krásnou modelkou

Podľa neho Halepová nebola určite prvá tenistka, ktorá takýto kolagén dostala od Mouratoglou. Nebolo to po prvýkrát, čo Nastase obvinil Williamsovú z dopingu a už v minulosti skonštatoval, že jej postava je výsledkom dopingových praktík.

„Ruský imidž, pokiaľ ide o šport, veľa utrpel kvôli dopingu. Ale je to celkom jasné aj v prípade Sereny. Nevidíte ako vyzerá? Pokiaľ ide o doping, Američanov nikto nekontroluje,“ vyjadril sa Rumun.

Podľa neho, ak by vyšla pravda o dopujúcich tenistoch najavo, mnohé turnaje by zanikli a z tohto športu by odišlo mnoho sponzorov. „To si ani neviete predstaviť,“ dodal Nastase.

Zaujímavosti zo života a kariéry Simony Halepovej Fotogaléria - 35 fotiek Všetky fotky
Krásna Simona Halepová je späť. Ak sa chcete...
16 debata chyba
Viac na túto tému: #Simona Halepová #Patrick Mouratoglou #Ilie Nastase