Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Federer rozprával o otcovských úlohách: Cítim sa doma ako motivačný rečník

Štyri deti Rogera a Mirky Federerovcov dospievajú a bývalý fenomenálny tenista sa vyjadril k výchove dospievajúcich potomkov.

10.02.2024 19:46
Roger Federer Foto:
Roger Federer sa s deťmi objavuje na verejnosti len veľmi sporadicky.
debata

Bývalá švajčiarska tenisová superstar občas pri výchove detí naráža na svoje limity. „Máme rozhovory každý deň, každý týždeň,“ povedal 42-ročný Švajčiar v rozhovore pre Süddeutsche Zeitung. Priznáva, že nie vždy padnú jeho slová na úrodnú pôdu.

„Doma sa cítim ako motivačný rečník. Niekedy skončím a pomyslím si: Wow, to bol naozaj dobrý prejav, Roger! A o päť minút neskôr sa nič z toho, čo som povedal, neurobilo. Ale to je v poriadku, je to asi údel otcov,“ povedal Federer.

Alexander Bublik Čítajte viac Zaslúžime si hrať menej a zarábať viac. Tenisová hviezda vyzvala k zmenám v odmeňovaní

42-ročný rodák z Bazileja je jedným z najlepších hráčov tenisovej histórie. Okrem iného vyhral 20 grandslamových titulov a v roku 2022 ukončil aktívnu kariéru.

„Snažím sa byť dobrým otcom. No nie je to vždy ľahké, najmä u 14-ročných dievčat. Práve teraz majú svoj vlastný rozum,“ prezradil Švajčiar. „Sme blízka rodina, ktorá rada trávi čas spolu. Musíme však dievčatám dopriať, aby získali aj vlastné skúsenosti.“

Ivan Lendl Čítajte viac Predané! Lendl sa zbavil nekonečne veľkého sídla, lebo v ňom zostali len dvaja. Desať izieb, XY kúpeľní, čo všetko tam mal?

Pri Federerovi je výnimočné, ak sa vyjadrí k svojim deťom, nakoľko spolu s manželkou dbajú na ochranu súkromia. Teraz urobil výnimku aj pri príležitosti Laver Cupu, ktorý sa v septembri uskutoční v Berlíne.

Na otázku, prečo bol Laver Cup privezený do Nemecka, Federer povedal: „Vždy nám bolo jasné, že jedného dňa pôjdeme do Nemecka. Vieme, aký význam má táto krajina v športe.“ Tenis má v Nemecku veľkú tradíciu. Vie to najmä o niečo staršia generácia. „Bola to len otázka logiky, že sme sa tak rozhodli.“

Vstúpte. Toto je nové sídlo manželov Federerovcov Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Počas dlhoročnej kariéry zarobil na prémiách...
debata chyba