Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zaslúžime si hrať menej a zarábať viac. Tenisová hviezda vyzvala k zmenám v odmeňovaní

Kazašská tenisová hviezda a 23. hráč svetového rebríčka Alexander Bublik žiadal viac peňazí pre hráčov a tiež menej zápasov, aby dokázali zvládať enormnú záťaž.

10.02.2024 08:30
Alexander Bublik Foto:
Bublik sa stal minulý týždeň víťazom turnaja Open Sud de France v Montpellieri.
debata (6)

Vo svete tenisu sa čoraz viac ozývajú hlasy hráčov o tom, aké majú podmienky z hľadiska odmeňovania na turnajoch a koľko zápasov musia každý rok odohrať po celom svete, aby si udržali pozície vo svetovom rebríčku.

Čoraz viac sa hovorí o zavedení takzvanej Premier Tour, ktorá by mala fungovať ako futbalová Liga majstrov. Povrávalo sa aj o záujme Saudskej Arábie investovať do tenisu veľký balík peňazí.

Ivan Lendl Čítajte viac Predané! Lendl sa zbavil nekonečne veľkého sídla, lebo v ňom zostali len dvaja. Desať izieb, XY kúpeľní, čo všetko tam mal?

Bublik bol nedávno citovaný v správe, kde vyzval kompetentných, aby zabezpečili, že nielen hráči dostanú viac peňazí za námahu na ihrisku, ale tiež navrhol, že je potrebné urobiť lepší tenisový kalendár, aby bolo možné zvládnuť zápasové zaťaženie a zabrániť hráčom vyhoreniu a zraneniam.

"Som za zmeny a už 15 rokov hráme s rovnakými odmenami. Tie sa zvyšujú zhruba o dve percentá a myslia si, že by sme mali byť šťastní až do smrti. Myslím si, že zmeny sú kľúčové. Potrebujeme to a hráči to potrebujú,“ vysvetlil Kazach.

712606538 Čítajte viac Nevie, čo si počne, ak na súde neuspeje. Bývalá svetová jednotka bojuje proti drastickému zákazu činnosti

„Hráči si zaslúžia zmeny, tenisti si zaslúžia, aby sa s nimi zaobchádzalo dobre, boli lepšie platení a menej hrali. A viac si užívali atmosféru, pretože inak by bolo naozaj náročné hrať 11 mesiacov v kuse,“ citoval Bublika web Tennis Up to Date.

Nespokojnosť niektorých tenistov sa objavuje zväčša na začiatku tenisovej sezóny, nakoľko hráči majú voľno len v priebehu novembra a od januára vstupujú v Austrálii do každoročného kolotoča turnajov a zápasov.

Najlepšie svetové tenistky v bikinách Fotogaléria - 46 fotiek Všetky fotky
Niektoré by sa kľudne mohli živiť aj...
6 debata chyba
Viac na túto tému: #Alexander Bublik