Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nie je problém, že ste prehrali so Slovákmi... Srbi dostávajú od médií ešte väčšiu nakladačku ako cez víkend od Molčana s Kleinom

Slovenskí tenisti v piatok a v sobotu vyprášili Srbov v Davisovom pohári a prvýkrát v histórii si zahrajú na finálovom turnaji. Domáci Srbi pritom v minulej sezóne boli len pár loptičiek od finále tejto slávnej súťaže.

05.02.2024 09:58
Miomir Kecmanovič Foto: ,
Srbi sa do veľkej mieri spoliehali na Miomira Kecmanoviča.
debata

Ukázalo sa však, že srbský tenis bez Novaka Djokoviča je prakticky neškodný. Obzvlášť, keď na kurt nastúpia slabo motivovaní hráči.

Bulvárny denník Kurir nenechal na miestnych tenistoch suchú niť. Kecmanoviča, Lajoviča i kapitána Troického zniesol pod čiernu zem.

„Nie je problém prehrať ani s papierovo slabšími. Nie je problém, ani to, že to nie je váš deň. Nie je problém zažiť debakel… Všetko je predsa šport,“ začína svoju úvahu denník vo svojom stĺpčeku.

„Problémom však je pôsobiť úplne bez záujmu a neprítomnosti. Vyzerať apaticky. Nemať prehnanú túžbu uspieť. Presnejšie, nemať chuť vyhrať a vzdať sa pri prvej prekážke. Nuž a tak vyzerali srbskí tenisti v posledných dňoch,“ pokračuje Kurir vo svojom komentári.

Srbsko SR Tenis DC Kvalifikácia Čítajte viac Bez Djokoviča je hneď pohroma. V Srbsku píšu o ponížení, Slováci im uštedrili jednu z najkrutejších prehier

Srbi podľahli Slovákom 0:4 na zápasy, pričom mali k dispozícii hráčov okolo prvej päťdesiatky revríčka ATP. Slováci pricestovali na stretnutie s tenistami, z ktorých ani jeden nie je aktuálne vyššia ako pozícia 120. vo svetovom rankingu.

"A napriek tomu nás v Davisovom pohári Slovensko vyčistilo. Skľúčenosť, ktorú predviedli naši v zápase proti 10-krát motivovanejšiemu rivalovi, zanechala pachuť.

Kapitán Viktor Troicki nebol schopný nič urobiť, aby rozhýbal svoj tím, a tak bolo v niektorých momentoch umučenie sledovať, ako si chlapci v srbskom drese počínajú na kurte," píše autor.

Je pravdou, že v balkánskej povahe je biť sa o výsledok až do samého konca. To však nebol prípad Srbov, ktorí prakticky našim tenistom nevzdorovali.

Srbsko SR Tenis DC Kvalifikácia Čítajte viac Slováci dotiahli tenisovú senzáciu! Po parádnej štvorhre prvýkrát postupujú na finálový turnaj

"Je neuveriteľné, že tento dres tentoraz nebol motiváciou. Položme si otázku – prečo títo chalani nešli radšej na dovolenku a na pláž, ak to potrebovali po turné v Austrálii?

Oveľa úprimnejšie by bolo povedať: nemôžem, no oni prišli len preto, aby si vykonali svoju prácu. To, čo sme videli za dva dni v Kraljeve, naozaj tak nejak vyzeralo… Hrať za Srbsko však nikdy nie je práca.

Títo chlapci sa predsa len mali v národnom drese od koho učiť. Vždy, keď zareagoval na srbské pozvanie, Novak Djokovič by bol stopercentne motivovaný. Ani o jedno percento menej. Keď nemohol, neprišiel. Je to omnoho spravodlivejšie," uzatvára autor.

Tak ide čas. Pete Sampras vtedy a dnes Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Pete Sampras vtedy a dnes. Klikajte ďalej a...
debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí tenisti #Davisov pohár 2024