Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Škandál obludných rozmerov. Pre korupciu dostal tenista dištanc až do roku 2039

Korupčné správanie a predávanie zápasov pripravilo 29-ročného tenistu Aarona Cortesa o kariéru. Španiel bol suspendovaný na 15 rokov po priznaní 35 porušení pravidiel protikorupčného programu (ITIA).

09.04.2024 21:53
Aarona Cortes Foto:
Aaron Cortes.
debata

Ako oznámila Medzinárodná agentúra pre integritu tenisu Cortes, ktorý bol najvyššie vo svetovom rebríčku vo dvojhre na 955. mieste, sa priznal k mnohým porušeniam pravidiel.

Medzi nich patrilo ovplyvňovanie výsledkov zápasov, prijímanie peňazí za dohodnuté správanie na kurte, neoznámenie korupčných udalostí, stávkovanie na tenis či poskytovanie peňazí turnajovým funkcionárom výmenou za divokú kartu.

Stránka hráčskej asociácie ATP u Cortesa uvádza kariérne tenisové zárobky 21 854 dolárov, čo je zlomok sumy, ktorý získal za korupciu.

Novak Djokovič, Goran Ivaniševič Čítajte viac Za Novaka by som položil život, ale už ma unavoval. Ivaniševič prvýkrát prehovoril o rozchode s Djokovičom

29-ročný Cortes plne spolupracoval pri vyšetrovaní ITIA a prijal dohodnutú sankciu. „Vzdal sa práva na vypočutie pred nezávislým protikorupčným vyšetrovateľom,“ uviedla ITIA vo vyhlásení. Pozastavenie Cortesovej činnosti sa začalo 27. marca 2024 a skončí sa o polnoci 26. marca 2039.

Počas obdobia zákazu činnosti má Cortes zakázané hrať, trénovať alebo sa zúčastňovať na akomkoľvek tenisovom podujatí povolenom alebo sankcionovanom členmi ITIA (ATP, ITF, WTA, Tennis Australia, Fédération Française de Tennis, Wimbledon a USTA) alebo akéhokoľvek podujatia organizovaného národnou federáciou.

Ako sa zmenili špičkové tenistky po desaťročiach Fotogaléria - 31 fotiek Všetky fotky
xxx
debata chyba
Viac na túto tému: #korupcia #Aaron Cortes #Medzinárodná agentúra pre integritu tenisu