Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šanca na finále sa zvyšuje. Slovenky nevzyve ani semifinalistka Roland Garros

Tenistky Slovinska nastúpia 12.-13. apríla v kvalifikačnom dueli Pohára Billie-Jean-Kingovej na pôde Slovenska aj bez Tamary Zidanšekovej.

08.04.2024 19:38
Tamara Zidanšeková Foto: ,
Tamara Zidanšeková po postupe do semifinále Roland Garros.
debata

Semifinalistka Roland Garros z roku 2021 dala prednosť turnajom na antuke. Už v marci bolo jasné, že na harde v bratislavskom NTC sa v slovinskom drese nepredstaví ani Kaja Juvanová.

Víťaz duelu postúpi na novembrový finálový turnaj v Seville.

"Do tímu sme povolali všetky najlepšie slovinské hráčky. Po Kaji Juvanovej sa však ospravedlnila aj Tamara Zidanšeková, ktorá uprednostnila antukové turnaje.

Slovenská tenisová kráska Bianca Behúlová Fotogaléria - 27 fotiek Všetky fotky
Patrí medzi najväčšie domáce tenisové talenty a...

Chce sa čo najlepšie pripraviť na grandslamový Roland Garros a vylepšiť si postavenie vo svetovom rebríčku WTA, aby mala väčšiu šancu kvalifikovať sa na OH 2024 v Paríži," uviedol pre oficiálnu webovú stránku Slovinskej tenisovej federácie kapitán tímu Andrej Kraševec.

Slovinskou jednotkou tak bude v Bratislave Veronika Erjavecová, 203. hráčka rebríčka WTA. V nominácii ďalej figurujú Pia Lovričová, Nina Potočniková a Ela Nala Milićová.

Slovenky pôjdu do zápasu v najsilnejšom možnom zložení. Kapitán Matej Lipták nominoval päticu Anna Karolína Schmiedlová, Rebecca Šramková, Viktória Hrunčáková, Renáta Jamrichová a Tereza Mihalíková.

Liptákovmu družstvu vlani tesne ušiel postup na finálový turnaj, keď doma prehralo s Taliankami 2:3. Na jeseň zdolalo Argentínu 3:1.

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenské tenistky #Pohár Billie Jean Kingovej