Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Za Novaka by som položil život, ale už ma unavoval. Ivaniševič prvýkrát prehovoril o rozchode s Djokovičom

Goran Ivaniševič nedávno po viac ako piatich rokoch spolupráce ukončil partnerstvo s Novakom Djokovičom. Slávny chorvátsky šampión z Wimbledonu 2001 prezradil, čo ho viedlo k odchodu z tímu srbského tenisového fenoménu.

07.04.2024 09:50 , aktualizované: 10:37
Novak Djokovič, Goran Ivaniševič Foto:
Djokovič (vpredu) pod vedením Ivaniševiča na januárovom Australian Open.
debata (4)

Ivaniševiča v minulosti najskôr priviedli ako špecialistu na podávanie a bol v podstate druhým trénerom po Mariánovi Vajdovi, no po odchode Slováka prevzal neľahkú úlohu hlavného kouča srbského tenistu.

"Došlo k určitej únave materiálu, ako ja hovorím. Podobne ako auto, ktoré potrebuje pravidelný servis a vylepšenia.

V podstate ma už unavoval, rovnako ako ja som už unavoval jeho. Už som nemal pocit, že mu môžem pomôcť," vysvetlil bývalý tenista s raketovým podaním pre srbský Sport Klub.

Natalija Ščekičová Novak Djokovič Čítajte viac Pekelný plán za veľký balík peňazí. Krásna Srbka mala zviesť Djokoviča

K vedomiu, že spolupráca speje ku koncu, dospel Ivaniševič pred rokom na Wimbledone, kde Djokovič podľahol vo finále Španielovi Alcarazovi. Aj keď sa rýchlo oklepal a na US Open opäť dominoval, už to vraj nebolo to pravé orechové.

"Koniec mohol nastať na konci roku, alebo kedykoľvek počas sezóny. U mňa aj u Novaka sa začal hromadiť pocit únavy. Spomínalo sa, že náš vzťah je veľmi turbulentný, ale to nie je pravda.

Novak je jednoducho taký, počas zápasov kričí, komunikuje. Mne to nikdy nevadilo," narážal Ivaniševič na zlostné pohľady a reči, ktorými Djokovič v poslednej dobe častoval svoj trénerský tím.

Novak Djokovič Čítajte viac Američan by určite siahol po slovenskom mágovi: A keď nie, Djokoviča by mohla trénovať aj moja mačka - zrejme by toho tiež veľa vyhrala

Počas intenzívneho obdobia okolo pandémie koronavírusu si Djokovič pre svoj postoj k očkovaniu narobil mnoho nepriateľov. Známa je kauza Australian Open 2022, kde miesto turnaja strávil istý čas v karanténnom hoteli a úrady ho vyhostili.

"Ľudia už zabudli, že Novak bol v jeden moment pre svoj postoj označený za najväčšieho zlosyna na planéte.

Nepustili nás tam ani tam, nevedeli sme, či nám dovolia hrať, žili sme vo vlastnej bubline," opisuje ťažké časy po Djokovičovom boku.

Ako uviedol, za srbského tenistu by položil aj život. "Novák je dobrý človek, má veľké srdce, všetko chce akceptovať. Bojuje s celým svetom, nie je ľahké byť jeho trénerom.

Novak Djokovič Čítajte viac Koho si vyberie? Djokoviča na tréningu sledoval bývalý kouč Hantuchovej, Srbi favorizujú mamu jeho bývalého veľkého súpera

Všade na nás pozerali ako na darebákov. Ľudia prichádzali a hovorili nám, aby sme sa nevzdávali, no niektorí boli drzí a agresívni.

Mojou zodpovednosťou ako jeho trénera a priateľa bolo byť tu pre neho. Išli sme do „vojny“ proti celému svetu a na to som najviac hrdý. Som šťastný, že som tu bol pre neho, že sa nám všetkým podarilo pomôcť mu prekonať to šialenstvo."

V médiách sa od rozchodu s Ivaniševičom skloňujú viaceré mená jeho potencionálneho nástupcu po boku rodáka z Belehradu.

Djokovič začal prípravu na antukovú sezónu spolu so svojím bývalým spoluhráčom z daviscupového tímu Nenadom Zimonjičom.

Spomínali sa aj bývalé tenistky Amelie Mauresmová, Conchita Martinezová či Judy Murrayová, matka britského tenistu Andyho Murrayho.

Deepika Padukoneová, údajná milenka Djokoviča Fotogaléria - 31 fotiek Všetky fotky
Na sociálnych sieťach ju sledujú milióny ľudí....
4 debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #tréner #Novak Djokovič #Goran Ivaniševič #pandémia