Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Halepová si po návrate zatiaľ vybojovala iba drevenú lyžicu. Ako prvá v histórii má rekord, ktorý nikto nechce

Simona Halepová bola dlho jednou z najlepších tenistiek na okruhu. Rumunské médiá si všimli nepopulárny rekord, ktorý sa hráčke podarilo dosiahnuť ako prvej bývalej jednotke rebríčka WTA.

02.04.2024 12:32
Simona Halepová Foto:
Simona Halepová na tréningu pred svojim veľkým návratom na kurty.
debata (3)

Dvojnásobná grandslamová šampiónka nedávno uspela s odvolaním na Športový arbitrážny súd v Lausanne, ktorý jej skrátil štvorročný trest za doping na deväť mesiacov.

Na kurtoch sa Rumunka prvýkrát po 568 dňoch objavila počas turnaja WTA 1000 v Miami. Kde štartovala na základe tzv. voľnej karty.

Dlhá pauza sa pochopiteľne odrazila na výsledku. Halepová sa s turnajom rozlúčila už v prvom kole po prehre so Španielkou Paulou Badosovou v troch setoch 6:1, 4:6 a 3:6.

Simona Halepová Čítajte viac Nie všetkých potešil predčasný návrat Halepovej. Mala si sa vydať inou cestou, odkázala jej bývalá jednotka

Po turnaji jej do zbierky pribudla aj nepopulárna „drevená lyžica“. Prvýkrát v histórii sa stalo, že si ho pripísala jednotka rebríčka WTA, ktorou v minulosti bola aj Halepová.

„Náš športovec má rekord, ktorý nikto nechce, dosiahol ho neúmyselne,“ skonštatovala rumunská verzia webu Eurosport.

Drevená lyžica je termín, ktorý je známy najmä fanúšikom rugby. „Ocenenie“ získa tím, ktorý skončí posledný na prestížnom Turnaji šiestich krajín.

18. Simona Halep Čítajte viac Rozvod, doping a už aj strata sponzora. Bývalá jednotka Halepová dostáva jednu ranu za druhou

V tenise toto neslávne vyznamenanie pripadne hráčovi, ktorý vypadne v prvom kole a jeho premožiteľa v ďalšom zápase postretne rovnaký osud. Tento reťazec prehier musí pokračovať až do finále.

A to sa v Miami aj stalo. Premožiteľka Halepovej Badosová prehrala s Arinou Sobolenkovou, tú vyradila Anhelina Kalininová, ktorá skončila na rakete Julie Putincevovej.

Putincevovú z turnaja poslala domov Viktoria Azarenková a tá v semifinále nestačila na Jelenu Rybakinovú, ktorá vo finále ťahala za kratší koniec ako Danielle Collinsová. Tým sa kruh uzavrel.

Zaujímavosti zo života a kariéry Simony Halepovej Fotogaléria - 35 fotiek Všetky fotky
Krásna Simona Halepová je späť. Ak sa chcete...
3 debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #rekord #Miami #Simona Halepová #drevená lyžica