Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prekvapujúce informácie z Djokovičovho tábora. Taliani píšu o dôvode, prečo od neho nahnevaný Ivaniševič odišiel

Správa, že tenista Novak Djokovič ukončil spoluprácu s trénerom Goranom Ivaniševičom, vyvolala početné reakcie a získala veľkú pozornosť po celom svete.

30.03.2024 13:10
Novak Djokovič, Goran Ivaniševič Foto: ,
Srbský tenista Novak Djokovič a jeho bývalý tréner Goran Ivaniševič.
debata (1)

Zatiaľ čo všetci fanúšikovia čakajú na Masters v Monte Carle (od 6. do 14. apríla), kde by mal Djokovič hrať prvýkrát po zlom predstavení v Indian Wells a premiérovo po výmene trénera, médiá píšu o dôvodoch rozchodu medzi Djokoviča s Ivaniševičom.

Renomované talianske noviny Gazeta delo Sport priniesli nové informácie o vzťahu Srba a Chorváta. Podľa tlače čoraz viac informácií naznačuje, že spolupráca sa rozpadla kvôli nezhodám ohľadne tréningov a turnajov.

Ivaniševičovi sa vraj nepáčilo, ako Djokovič v poslednom čase trénuje – konkrétne v Indian Wells. Svoj voľný čas Srb využíval viac ako zvyčajne, a tak počas pobytu v USA stihol navštíviť rôzne podujatia.

„Menej trénoval. Zle a predovšetkým neochotne, čo chorvátskeho trénera veľmi nahnevalo,“ píše Gazeta.

Taliani tiež uvádzajú, že obaja sa nezhodli na rozpise nadchádzajúcich turnajov.

Plán je totiž taký, že Djokovič vynechá Wimbledon, aby sa pokúsil čo najlepšie pripraviť do Paríža, kde sa budú toto leto konať olympijské hry. Na tejto pôjde mu stále chýba titul.

Ivanišević sa však domnieval, že vynechať tretí grandslam v sezóne je mimoriadne zlé rozhodnutie a preto sa ich názory v tejto otázke často rozchádzali.

Toto je Mirka Vavrinecová a jej život s Rogerom Fotogaléria - 38 fotiek Všetky fotky
Hviezdny manželský pár, hoci tá nežnejšia časť...

O ich rozchode v stredu informoval srbský tenista na sociálnej sieti.

"Jasne si pamätám na moment, keď som pozval Gorana, aby bol súčasťou môjho tímu. Bolo to v roku 2018 a Marián (Vajda) a ja sme sa snažili inovovať a priniesť nášmu tímu niečo nové.

V skutočnosti sme odvtedy priniesli nielen zlepšené podanie, ale aj veľa smiechu, zábavy, koncoročné poradie číslo 1, rekordné úspechy a ďalších 12 grandslamov.

Pred pár dňami sme sa s Goranom rozhodli, že prestaneme spolupracovať. Naša chémia na kurte mala svoje vzostupy a pády, ale naše priateľstvo bolo vždy pevné ako skala.

„Šefinjo“, ďakujem za všetko priateľu. Ľúbim ťa," napísal rekordér v počte grandslamových titulov na sociálnej sieti.

S obľúbeným Chorvátom, ktorý svojho času patril medzi elitných hráčov, spolupracoval šesť rokov. Jeho príchod znamenal koniec Vajdu, s ktorým sa Djokovič rozišiel v roku 2022.

Slovenská tenisová kráska Bianca Behúlová Fotogaléria - 27 fotiek Všetky fotky
Patrí medzi najväčšie domáce tenisové talenty a...

„Novak sa rozhodol hrať menej turnajov a rozhodol sa pre mladší trénerský štáb. Goran Ivanišević bol číslo jeden,“ priznal Slovák vo vlaňajšom rozhovore pre argentínsky denník Óle.

Dodal, že jeho vzťah so Srbom to nijako neovplyvnilo. „Máme stále výborný vzťah, strávili sme spolu 15 rokov. Ukončenie spolupráce bolo pre nás oboch emotívne, ale život ide ďalej a aj Novak ide ďalej,“ dodal Vajda.

Djokovič má za sebou neúspešné vystúpenie na amerických turnajoch. V Indian Wells vypadol už v 3. kole a následne sa odhlásil z podujatia v Miami.

Po nečakanej stredajšej správe o rozchode Djokoviča s Ivaniševičom obrátili srbské médiá okamžite pozornosť na bývalého kouča: „Vajda a Djokovič znova spolu?“ pýtal sa napríklad srbský Kurir.

Ich presvedčenie o tom, že Slovák sa opäť vráti k svojmu bývalému zverencovi, podnietila aj skutočnosť, že Vajda jej momentálne voľný, keďže vlani na jeseň ukončil spoluprácu s vtedajšou slovenskou jednotkou Alexom Molčanom.

Športwebu sa podarilo osloviť Mariána Vajdu s otázkou, či je reálny jeho návrat na pozíciu trénera aktuálnej svetovej jednotky a držiteľa 24. grandslamových titulov. „Nie, teraz vám nič na to neodpoviem, prepáčte,“ uviedol Vajda.

Tenisti, ktorí sa nestratili ani po kariére Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Nie každý strávi dosiahne toľko ako Federer,...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #Goran Ivaniševič