Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prvé víťazstvo neprišlo samo. Uhrala som si to, tvrdí Cibulková

Dva týždne, dvakrát finále a k tomu prvý triumf v kariére na hlavnom profesionálnom okruhu WTA. V nedeľu v Moskve si slovenská tenistka Dominika Cibulková premiérovo vychutnala slastný pocit s víťazným pohárom nad hlavou. Zaslúžila si to, lebo v dramatickom súboji zdolala robustnú Estónku Kaiu Kanepiovú za 156 minút 3:6, 7:6 (1), 7:5. Po premenenom mečbale sa zvalila horeznačky a šťastím bola bez seba. Potom ešte odpálila do hľadiska štyri loptičky s podpisom a našla si čas aj na spoločný telefonický rozhovor pre slovenské médiá.

24.10.2011 12:00
Dominika Cibulková Foto:
Dominika Cibulková.
debata

Ako sa dajú opísať prvé pocity po životnom víťazstve?
Som šťastná. Po premenenom mečbale som mala ten najúžasnejší pocit, aký len z tenisu dokážem mať. Nebol to ľahký turnaj a víťazstvo na ňom má veľkú cenu. Je to určite môj najväčší úspech v kariére.

V čom nastala zmena oproti prvému setu, ktorý vyhrala vaša súperka?
V prvom sete som hrala príliš defenzívne. Súperke vychádzala taktika s vysokými loptami do bekhendu. Potom som si povedala, že musím ísť viac do toho. Začala som hrať agresívnejšie a vo výmenách som začínala mať prevahu. Problémom bolo kvalitné podanie mojej súperky, ale aj na returne som sa neskôr zlepšila.

Víťazstvo zrejme teší o to viac, že záver zápasu bol veľmi vypätý, ale aj kvalitný. Súhlasíte?
Víťazstvo určite neprišlo samé. O to viac ma teší, ako som zvládla záver zápasu. Nebolo mi ľahko, keď som si za stavu 4:3 v treťom sete prehrala svoj servis a neskôr ešte raz za stavu 5:4. Psychika zohrala svoju úlohu. Ukázala som, že som už skúsenejšia hráčka a že si dokážem uhrať sama záver, keď to potrebujem. Môžem povedať, že k svojmu výkonu som na konci zápasu pridala aj niečo navyše. Sama od seba by súperka tie lopty nepokazila. Donútila som ju k tomu.

Komu venujete tento prvý turnajový triumf?
Nechcite odo mňa, aby som povedala, komu venujem toto víťazstvo. Je to krátko po zápase veľmi ťažká otázka (smiech). Viem len, že oslava bude veľká.

Nie je vám ľúto, že turnajom v Moskve ste ukončili sezónu, keď ste sa práve teraz dostali do výbornej formy?
Neviem, či sa dá skončiť sezóna lepšie, ako víťazstvom na takomto prestížnom turnaji, akým je Kremlin Cup.

Vo vašej lóži sedel okrem vášho priateľa Michala aj kondičný tréner Dejan Vojnovič. Prečo tam chýbal kouč Željko Krajan?
Željko nebol so mnou v Moskve ani pred rokom. Teraz mal navyše aj zdravotné problémy. Práve tréner bol prvý človek, ktorému som písala, že mi to konečne vyšlo. To je jediná vec, ktorá ma mrzí – že nemohol byť spolu so mnou v Moskve.

Bude po najväčšom úspechu v kariére nasledovať ihneď vytúžená dovolenka?
Pôvodne som chcela ísť už v pondelok, ale pôjdem najprv do Bratislavy, aby som ten titul pekne oslávila. Po týždni by to už bolo neskoro.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba