Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Hantuchová je v Cincinnati už vo štvrťfinále. Vyradila Bartoliovú

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová zvíťazila v osemfinále na turnaji WTA v Cincinnati (2,05 milióna USD) nad ôsmou nasadenou Francúzkou Marion Bartoliovou za 180 minút 6:3, 5:7, 6:3. V tomto dueli mala 22 brejkbalov. Zdolaná urobila 16 dvojchýb.

18.08.2011 21:24
Daniela Hantuchová Foto:
Bývalá päťka singlového svetového rebríčka Daniela Hantuchová (teraz 23. pozícia) už má v Cincinnati istotu 225 bodov do hodnotenia a šeku na 41 450 USD.
debata

Zverenka kapitána fedcupovej reprezentácie SR Mateja Liptáka Hantuchová si v piatkovom štvrťfinále zmeria sily s úspešnou z duelu chorvátskej kvalifikantky Petry Martičovej s ruskou dvojkou tohto podujatia i renkingu Verou Zvonarevovou. V prvom prípade by išlo o premiérový vzájomný zápas, v druhom by Hantuchová nastúpila so skóre 2:5 po februárovej štvrťfinálovej tesnej prehre 5:7, 7:6 (5), 5:7 z katarskej Dauhy. Jeden z dvoch doterajších triumfov nad držiteľkou bronzovej medaily z OH 2008 v Pekingu dosiahla práve v Cincinnati, a to predvlani v osemfinále (extravagantným skóre 7:6 /6/, 0:6, 7:6 /5/). Dvadsaťšesťročná Moskovčanka Zvonarevová je dvojnásobnou grandslamovou finalistkou, ale aj finalistkou „výberových“ MS WTA 2008.

Dvadsaťosemročná popradská rodáčka Hantuchová vo štvrtok vo svojom šiestom súboji s finalistkou Wimbledonu 2007 Bartoliovou okamžite stratila servis na 30, ale vzápätí dosiahla rebrejk aj zásluhou dvoch dvojchýb súperky v rade z 30:15 na 30:40. V tretej hre Slovenka predviedla povzbudzujúci obrat z 15:40 a odvtedy si obe aktérky presvedčivo držali servis až do ôsmeho gemu, v ktorom Francúzka neodolala druhej hrozbe – 3:5 z jej pohľadu. Hantuchová potom po 38 minútach zakončila tento set druhým esom – 6:3.

Hneď na začiatku druhého dejstva Slovenka využila tretí brejkbal na 1:0, únik potvrdila hladko na 15, keď zavŕšila esom. V tretej hre nezužitkovala žiadny z troch brejkbalov, v piatom geme zostala bez efektu jednu šancu na „poistku“. Vypomstilo sa jej to v šiestom geme – 3:3. V siedmej hre odskočila na 40:0, napokon jej však nestačilo ani šesť brejkbalov. Navyše, nepríjemná lekcia z efektivity sa stupňovala: Slovenka dvojchybou „premenila“ Francúzke hneď jej prvý brejkbal na vedenie 5:3. Priebežný obrat sa však v tej chvíli zastavil – akoby inšpirovaná Bartoliová jubilejnou 10. dvojchybou „upravila“ Hantuchovej na 4:5. Slovenka v desiatom geme eliminovala jeden setbal a dala na 5:5. V dvanástej hre však svojou štvrtou dvojchybou poslala protivníčku do vedenia 40:0 a po dvoch hodinách sa už nevyhla pokračovaniu. Prehrala set, v ktorom mala dovedna 13 brejkbalov.

Ďalšiu šancu na returne Hantuchová nezužitkovala v otváracej hre rozhodujúceho setu a Bartoliová potom 8. esom išla do vedenia 1:0. Na returne v druhej hre sa Francúzka z manka 15:40 prepracovala k brejkbalu, ale nedala – 1:1. Naopak, Hantuchová sa presadila na príjme v tretej hre, keď zužitkovala druhý brejkbal – 2:1 a bez ťažkostí aj 3:1. V piatom geme Hantuchová neťažila zo sľubného náskoku 30:15, v šiestom stratila servis. Opakoval sa teda scenár z druhého dejstva, lenže Slovenka tentoraz v siedmom, čiže tzv. Tildenovom geme premenila hneď prvý brejkbal – 4:3. Tento „trhák“ potvrdila bez straty fiftínu a na príjme v deviatom geme sa chvályhodne vyhla úlohe „dopodávať“ stretnutie.

Držiteľka štyroch titulov z hlavnej profesionálnej úrovne Hantuchová upravila skóre zo zápasov s nevyspytateľnou Bartoliovou, momentálne 9. v renkingu, už na 5:1. Túto hráčku s oboma základnými údermi hranými obojručne prekonala tretí raz v rade (predtým naposledy minulý rok tiež v auguste v kalifornskom San Diegu 3:6, 7:6 /3/, 6:4. Teoreticky síce išlo o zaujímavý predkrm februárového bratislavského fedcupového duelu predmetných krajín, ale Bartoliová dlhodobo nereprezentuje pre rozpory s národnou federáciou FFT ohľadne pôsobenia jej otca a zároveň kouča Waltera v realizačnom tíme „galského kohúta“.

Bývalá päťka singlového svetového rebríčka Hantuchová (teraz 23. pozícia) už má v Cincinnati istotu 225 bodov do hodnotenia a šeku na 41 450 USD. V tomto dejisku hrá štvrtý raz a pokúsi sa aspoň vyrovnať svoj miestny osobný rekord zo sezóny 2005. Vtedy v semifinále nestačila na Japonku Akiko Morigamiovú (dvakrát 4:6). Pred dvanástimi mesiacmi podľahla hneď na úvod Ruske Anastasii Pavľučenkovovej (3:6, 4:6). V tejto sezóne sa prebojovala do štvrťfinále na siedmom turnaji, vo februári sa radovala z trofeje v thajskej Pattayi.

Dvojhra žien – 3. kolo (osemfinále):
Daniela Hantuchová (SR) – Marion Bartoliová (Fr.-8) 6:3, 5:7, 6:3 za 180 minút

debata chyba