Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Vylúčili Rusov, budú platiť. Briti dostali mastnú pokutu: Sme sklamaní

Britská tenisová federácia (LTA) dostala od hráčskej asociácie ATP pokutu milión dolárov a hrozí jej aj zákaz činnosti. Dôvodom tohto kroku je vylúčenie ruských a bieloruských hráčov z piatich podujatí ATP vo Veľkej Británii pre inváziu ruských vojsk na Ukrajine.

08.12.2022 09:52
Daniil Medvedev Foto: ,
Daniil Medvedev bol najväčšou tenisovou hviezdou, ktorej zakázali Briti hrať na tenisových turnajoch na ostrovoch.
debata (19)

Britské médiá informovali, že podujatiam v Nottinghame, Birminghame a Eastbourne hrozí vylúčenie z budúcoročného kalendára ATP v prípade, ak sa ich opäť nebudú môcť zúčastniť tenisti z Ruska a Bieloruska.

ATP uviedla, že finančné prostriedky zo spomínanej pokuty plánuje použiť na humanitárne projekty na pomoc Ukrajine. LTA však voči rozhodnutiu zvažuje právne kroky.

„Sme hlboko sklamaní z tohto výsledku. ATP nepreukázala žiadne uznanie výnimočných okolností vytvorených ruskou inváziou na Ukrajinu, alebo medzinárodnou športovou komunitou a reakciou vlády Spojeného kráľovstva na túto inváziu,“ píše sa vo vyhlásení LTA.

Podľa britskej federácia bude mať finančný dopad tejto pokuty výrazný vplyv na schopnosť LTA rozvíjať a organizovať tenisové podujatia v krajine. „Zdá sa, že ATP považuje túto záležitosť za priame porušenie svojich pravidiel s prekvapivým nedostatkom empatie pre situáciu na Ukrajine.“

Tipsarevič, Stachovskij, Trocký Čítajte viac Stachovskij zverejnil súkromné správy so Srbmi. Kruto sa hádali kvôli vojne

Už v priebehu roka dostala LTA pokutu milión dolárov od zástupcov organizácie ženského tenisu WTA. Proti rozhodnutiu sa odvolala. „Dôkladne zvážime naše ďalšie kroky a čakáme na výsledok nášho odvolania sa proti rozhodnutiu a sankciám WTA,“ uviedla LTA.

Bude zaujímavé sledovať, či sa elitní tenisti, ako bývalá svetová jednotka Daniil Medvedev či aktuálna osmička rebríčka Andrej Rubľov, budú môcť predstaviť na podujatiach vo Veľkej Británii.

Najúspešnejšie tenistky v roku 2022 + top Slovenka Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
15. Paula Badosová - Španielsko
Prémie v roku...
šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

19 debata chyba
Viac na túto tému: #Veľká Británia #tenis #ATP #konflikt na Ukrajine